Credincioșii Parohiei Sibiu-Valea Aurie 2 au un nou preot paroh

Părintele Liviu Iulian Tarcău este noul preot paroh al Parohiei Sibiu-Valea Aurie 2. El a fost instalat duminică, 14 noiembrie, în cadrul unei ceremonii oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, Mitropolitul Ardealului şi locţiitor de episcop al Episcopiei Devei şi Hunedoarei. Ceremonia a avut loc în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul sibian, după o slujbă de mulţumire, fiind prezenţi vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, preoţii slujitori în comunitatea din Valea Aurie şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

Părintele Liviu Iulian Tarcău este consilierul de misiune al Arhiepiscopiei Sibiului şi vine în comunitatea din Valea Aurie după o vastă experienţă pastorală şi duhovnicească în Arhiepiscopia Alba Iuliei. Noul paroh va continua misiunea pastorală şi administrativă a părintelui Valentin Sicoe în Parohia Valea Aurie 2, părintele Sicoe ieşind la pensie de curând.

După cuvântul de învăţătură al IPS Mitropolit Laurenţiu despre slujirea preoţească şi chemarea deosebită pe care o au slujitorii sfintelor altar, a urmat înmânarea Evangheliei, Sfintei Cruci şi a unei chei, simbolurile celor trei demnităţi preoţeşti.

„Dumnezeu v-a chemat să continuaţi o lucrare. Aţi slujit la Catedrala mitropolitană, împreună cu profesorii noştri, cu preoţii noştri de la Catedrală, iar acum veţi sluji şi veţi avea responsabilitatea unei parohii. Lucrarea de la Sfântul Altar să o uniţi cu lucrarea pastoral-misionară din parohie, nu singur, ci împreună cu ceilalţi împreună-slujitori. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dea putere acum, de început. Îl rugăm să primească rugăciunea noastră şi intenţia noastră, măcar să  avem această dorinţă de a face din biserica aceasta o Catedrală a cartierului Valea Aurie, adică să fie o Catedrală nu doar prin frumuseţea ei, ci şi prin slujbele care se oficiază aici zilnic”, a spus ierarhul.

Părintele Valentin Sicoe i-a urat bun-venit noului paroh şi a mulţumit tuturor celor care i-au fost aproape în cei 30 de slujire preoţească în Valea Aurie.

În cuvântul său, părintele Liviu Iulian Tarcău a vorbit despre misiunea la care este chemat şi i-a rugat pe credincioşi şi pe ceilalţi slujitori de la biserica din Valea Aurie să-i fie alături în această lucrare sfântă.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt al părintelui Alexandru Szasz de la Parohia Valea Aurie 1, care i-a urat bun-venit noului paroh în comunitatea din cartierul sibian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*