Credință și tradiții populare, de Rusalii (CP)

Muzica, dansul și tradițiile populare sunt valorile autentice care unesc o comunitate. La Poplaca, sunt respectate, conservate și promovate intens de autoritățile locale.

Spectacolul copiilor din Poplaca, organizat în a doua zi de Rusalii, a devenit o tradiție în comună. Întreaga comunitate s-a adunat, luni, la Căminul Cultural, pentru această sărbătoare. Copii, profesori, părinți, bunici, vecini s-au bucurat împreună și au aplaudat evoluția celor mai talentați fii ai satului.

„Îl felicit pe domnul primar Vasile Budin pentru organizarea acestui spectacol extraordinar, care a adus atâta bucurie tuturor participanților! Poplaca are foarte mulți copii frumoși și talentați, care merită încurajați și promovați. Mă bucur că domnul primar și domnul viceprimar prețuiesc valorile culturale și se îngrijesc și de sufletul comunității, nu doar de modernizarea infrastructurii și dezvoltarea economică a comunei”, apreciază deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Mândru de evoluția copiilor pe scenă și de reușita spectacolului, primarul Vasile Budin i-a felicitat pe toți profesorii și instructorii care au pregătit protagoniștii. “Avem copii extraordinari, iar acest spectacol le este dedicat lor pentru că ne mândrim cu ei. Vrem să le asigurăm toate condițiile pentru a crește și a-i educa frumos, în spiritul tradițiilor populare, care ne definesc”, spune Vasile Budin, primarul comunei Poplaca.

Tot luni, în Ziua Sfintei Treimi, a fost hramul Catedralei Mitropolitane Sibiu, din punctul nostru de vedere cea mai importantă clădire din Ardeal pentru că credința a ținut unit neamul românesc. La finalul slujbei, IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, i-a acordat colegului nostru Sebastian Șebu, subprefect al județului Sibiu, Crucea Șaguniană, distincție care îl onorează, dar îl și obligă să lucreze mai mult în slujba comunității, a întregii lucrări a lui Dumnezeu.

Sebastian Șebu este un om care și-a clădit cariera prin multă muncă, seriozitate și corectitudine și este un câștig pentru Prefectura Sibiu. Este un om cu frica lui Dumnezeu, crescut în tradițiile creștine, tatăl lui slujind o viață întreagă în Casa Domnului, în calitate de preot.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*