Crucea Roșie Sibiu alături de vârstnicii din Târnava

Crucea Roșie Sibiu sprijină  în continuare comunitatea de etnie romă din Târnava, unde zilnic acordă înjriji la domiciliu pentru 30 de vârstnici din comunitate în cadrul proiectului derulat în parteneriat cu Fundația Centrului European de Integrare al Romilor și Consiliul Județean Sibiu,”Un parteneriat pentru incluziunea economico – socială a comunității marginalizate Tîrnava”.

 

Pe lângă îngrijiri la domiciliu, cei 30 de beneficiari ai proiectului au primit de la Crucea Roșie Sibiu pachete cu articole de igienă și consultații medicale gratuite.

”Suntem prezenți în mod constant în localitatea Târnava, unde sprijinim vârstnicii care au nevoie de îngrijiri la domiciliu. Săptămâna aceasta am pregătit pentru ei pachete umanitare cu articole de igienă și am reușit să le oferim și consultații medicale la domciliu: măsurarea tensiunii și a glicemiei.  Majoritatea au totuși o stare de sănătate bună în ciuda condițiilor precare în care trăiesc. Am fost bucuroși ca deobicei de întrâlnirea cu ei, dar triști de condițiile grele în care îți duc traiul o parte dintre aceștia: case fără curent electric și cu pământ pe jos, în loc de podea.”

Cei care doresc să susțină persoanele cele mai în nevoie din această comunitate, o pot face prin intermerdiul organizației, contactând-o la email sibiu@crucearosiesibiu.ro sau telefonic la 0741 118 975, spune Raluca Morar, director Crucea Roșie Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*