Crucea Roșie Sibiu merge înainte

Luna septembrie a fost pentru filiala Crucea Roșie Sibiu una extrem de bogată în acțiuni umanitare, dar și acțiuni de prim ajutor și nelipsitele activități administrative.

„Am întâmpinat toamna alături de cei mai mici. Datorită bunăvoinței membrilor susținători ai filialei noastre, am reușit să distribuim rechizite și dulciuri către 136 de copii provenind fie din familii defavorizate din cartierul Turnișor sau centrul istoric, fie copii instituționalizați în Centrul de Plasament «Tavi Bucur» din Cisnădie și Centrul de Plasament Turnu Roșu. Mai mult, cei 47 de copii de la Centrul de Plasament Turnu Roșu au primit în dar pachete personalizate prin intermediul partnerului nostru, fundația NotNagel din Metzingen, Germania“, a anunțat Raluca Morar, directorul filialei sibiene a organizației Crucea Roșie Română.

Donații de aproape 10.000 de euro

Prin sponsorizări obținute de la diverși agenți comerciali, s-au realizat donații financiare în valoare totală de 9.780 de euro către cazuri umanitare aflate în baza de date, în vederea realizării unor intervenții chirurgicale în străinătate, pentru tratemente pe termen lung în țară, dar și pentru achiziționarea unei proteze auditive foarte performante. Totodată, echipajul de prim ajutor  a fost prezent la Ziua Inimii, unde a măsurat gratuit tensiunea sibienilor în Parcul Sub Arini, dar și la Sibiu Streetball, unde a acordat prim ajutor premedical participanților la această competiție.

Acțiuni sociale

18 persoane au absolvit cursul de îngrijitori bătrâni la domiciliu, dobândind o nouă calificare. După absolvirea cursului, majoritatea cursanților au dobândit un loc de muncă în țară sau în străinătate. De asemenea, 65 de persoane au învățat să acorde prim ajutor. Cursul costă 150 de lei și se desfășoară săptămânal la sediul asociației. Astfel, oricine poate învăța tehnicile de acordare a primului ajutor de bază. „Este important ca sibienii să știe că aceste cursuri, de prim ajutor și îngrijitori bătrâni la domiciliu, reprezintă singura sursă de finanțare a Crucii Roșii Sibiu pentru desfășurarea întregii activități umanitare. Așadar, vă invităm la noi, fie să urmați cursurile noastre, fie să ne donați timpul dvs. devenind voluntari sau să ne susțineți material prin donații financiare“, transmite Raluca Morar.

Colaborări cu partenerii germani

Un alt eveniment important pentru voluntarii de la Crucea Roșie a fost vizita colegilor de la Crucea Roșie Germană, filiala Fulda, dar și cea a reprezentanților organizației germane Kinderhilfswerk ICH E.v., în vederea organizării unor acțiuni umanitare în viitor.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*