CSA Steaua – FC Hermannstadt 1-4. Am încheiat turul „en-fanfare“

După 180 de minute sterile, 0-0 cu Petrolul și „U“ Cluj, FC Hermannstadt s-a dezlănțuit în Ghencea, 4-1 (2-1), la capătul unui meci „de repetat“. Echipa sibiană încheie turul play-off-ului pe poziție de promovare directă

foto: facebook/FCH

FC Hermannstadt a făcut scor în Ghencea, duminică, în runda a 5-a din play-off-ul Ligii 2, ultima din tur. Elevii lui Măldărășanu s-au simțit „ca acasă“ pe noul stadion al Stelei, cu gazon perfect și suporteri pătimași în tribune. Nici n-a contat că „râul, ramul“ aparțineau gazdelor, plăcerea de a juca în asemenea condiții, precum și obiectivul de a reveni în fotbalul mare fiind motive suficiente pentru o prestație de nivel ridicat.

Alhassan, în mare formă

Linia de mijloc a sibienilor s-a impus după primele schimburi de pase, avantajul fiind valorificat din plin de către echipă. FCH a profitat și de intrarea prea avântată a gazdelor în joc, steliștii aruncându-se în atac în 3 rânduri fără a-și păzi spatele. După 2 șarje în careul lui Iliev, ai noștri i-au „curentat“ pe elevii lui Oprița atât de rapid că nici n-au prea înțeles ce li s-a întâmplat.

O recuperare a mijlocului sibian, urmată de un schimb Pantea – Biceanu l-a pus în cursă pe internaționalul sibian pe dreapta, centrare de manual în mijlocul careului mare unde venea lansat Alhassan. În mare formă de la începutul anului, ganezul s-a demarcat ca la carte și a reluat dintre 2 adversari în plasă:1-0, în minutul 13.

După alte două ocazii sibiene, semnate de Petrescu (‘23) și Biceanu (‘26), același Alhassan s-a întors câțiva pași cu 2 adversari în spate pentru a găsi traiectoria unui corner bătut de Petrescu, a reluat plasat din 10 metri la colțul lung, ducând scorul la 2-0 cu toată opoziția portarului advers.

Joc deschis

Steaua a încercat să repare ceva până la pauză, iar în minutul 28 avea să treacă pe lângă o bună oportunitate. Reluare Wallace foarte aproape de poarta lui Iliev, la un corner bine executat de Adi Popa.

Extrem de activ, Petrescu a întors ocazia imediat, cu un șut care a prins pământul și l-a întrebuințat serios pe Bălbărău, portarul gazdelor.

Și totuși, steliștii și-au dat motive de îmbărbătare la vestiare, o cădere a lui Răsdan de lângă Bejan, la o învălmășeală în careul sibian, lăsându-se cu penalti. A transformat Chipirliu: 2-1 pentru FCH, în minutul 41.

Până să intre însă la cabine, Petrescu și apoi Bejan le-au reamintit gazdelor de forța atacului sibian, prima dată rezolvând Băldărău, apoi steliștii răsuflând ușurați la o reluare cu capul a fundașului sibian, la o palmă de stâlpul din dreapta portarului.

Bala-gol

După pauză, sibienii au continuat să joace dezinvolt, controlând ostilitățile, cu toate eforturile lui Oprița de a schimba ceva, prin modificări aduse primului 11. Popescu a fost aproape de un golazo (‘55), apoi a venit rândul lui Măldărășanu să aducă și mai multă prospețime, aruncându-l în luptă pe Balaure, în locul căpitanului Petrescu, care a făcut din nou mare risipă de efort. Iar Bala abia ce a ajuns de pe bancă în careul advers și a și înscris, pentru a 8-a oară în acest sezon: A reluat în plasă o minge ricoșată fericit, după un șut semnat de Popescu (‘60)

Buhăcianu, în 7 minute

Balaure și apoi Alhasan au trecut pe lângă majorarea scorului în același minut 77, „onoarea“ de a duce tabela din Ghencea la 4-1 pentru sibieni revenindu-i totuși golgeterului Buhăcianu venit și el de pe bancă din minutul 74. Un nou contraatac rapid declanșat din jumătatea sibiană l-a pus în situația de unu la unu pe Băhăcianu (‘80), acesta a fost agățat de nefericitul Băldărău, penaltiul fiind transformat cu calm, pe mijlocul porții, de atacantul nostru: 4-1 pentru FCH.

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Antoche ‘83), Mino, Biceanu (Năstăsie ‘83), P. Petrescu (Balaure ‘59) – C. Popescu (Bucuroiu ‘74), D. Paraschiv (Buhăcianu ‘74)

Cei mai buni din play-off

În urma acestei victorii, FC Hermannstadt încheie cu cea mai bună linie acest tur de play-off, ocupând poziția secundă în clasament, cu 52 de puncte.

Din păcate, jucătorii noștri n-au avut timp să sărbătorească succesul din Ghencea, meciul următor fiind programat vineri 22 aprilie, de la ora 11, tot în deplasare, la Unirea Slobozia.

sursa: FRF

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*