CSC Șelimbăr a cedat la Tg. Jiu: 0-1 cu Viitorul Pandurii

Echipa comunei Șelimbăr a cedat astăzi pe Municipalul din Tg. Jiu, 0-1 cu Viitorul Pandurii, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2 la fotbal și a pierdut șefia clasamentului.

Gazdele au punctat decisiv în minutul 9, după o lovitură dec colț (foto: captură video/facebook/CSC Șelimbăr)

De ce îi era teamă lui Eugen Beza n-a scăpat. Antrenorul „călăreților roșii” atrăgea atenția înaintea jocului de azi că, „faptul că am pierdut jocul de campionat în ediția trecută, am pierdut jocul amical din această vară, trebuie să ne țină într-o stare de alertă, de concentrare maximă și să ne motiveze totodată“. CSC Șelimbăr cedase în ediția trecută de campionat, 0-1, dar și în urmă cu câteva săptămâni, într-un amical, 1-2.

Se pare că echipa lui Stângă i-a ghicit pe jucătorii noștri, reușind o a treia victorie consecutivă în fața CSC 1599 Șelimbăr, care a jucat azi din postură de lider al clasamentului Ligii 2.

Partida a fost decisă de un gol marcat devreme, în minutul 9, în urma unei faze fixe – lovitură de colț de pe partea dreaptă, reluare cu capul în plasă a lui Alin Cristian Țegle: 1-0 pentru gazde.

Altfel, a fost un meci echilibrat, în care CSC Șelimbăr a jucat extrem de curajos, cu multe ocazii la poarta gazdelor. „Călăreții roșii“ au și semnat primele două oportunități de a deschide scorul, cu Gele în prim plan în minutele 2 și 3. De fiecare dată l-a ghicit însă portarul Raul Opric, care avea să devină omul meciului. Mai întâi, atacantul nostru șutase de la 18 metri, pe jos, apoi a încercat din careu, goalkeeperul gorjenilor respingând cu dificultate în corner.

La jumătatea reprizei, Dodoi îl remarcă pe Mitrovici, portarul nostru reușind se devieze in extremis un balon șutat cu efect din 20 de metri. Urmează o perioadă foarte bună a Șelimbărului, care a trecut în două rânduri pe lângă egalare. În minutul 32, pierdut din marcaj în 7 metri, Ursu îl ia la țintă pe Opric, portarul gazdelor respingând peste transversală. Apoi, același Gele îl servește pe Manole, care trage din 10 metri, Opric respinge din nou. Pe contră, Dulca putea spori avantajul gazdelor, dar Mitrovici a închis bine unghiul și s-a opus inspirat unui șut al acestuia din 9 metri.

În actul secund, cei doi antrenori și-au dat rând la schimbări, unul în speranța păstrării avantajului, celălalt cu gândul la egalare. S-a jucat deschis, iar ocaziile mari au apărut la ambele porți. Ciocâlteu (‘49) și Gele (‘75) au avut șansa golului de 1-1, pe fondul unui joc mai elaborat al echipei noastre, atacurile fiind tăiate periculos de Viitorul Pandurii prin Dodoi (‘66), Țegle (‘82) și Dragu (‘89), ultimii doi semnând și cele mai mari oportunități ale reprizei. Atacantul gazdelor reușise chiar să-l depășească pe Mitrovici, ieșit la marginea careului, dar, cu poarta goală, a trimis peste transversală, din 14 metri. Scor final: 1-0, iar CSC 1599 Șelimbăr a coborât pe locul 3 în clasament, după Unirea Dej și Oțelul Galați.

CSC 1599 Șelimbăr: Mitrovic – Monea, Natea (cpt.) (‘81, Boboc), R. Crișan, Arhirii (‘46, Cărăruș) – Curtean (‘46, Riza), Al. Luca – Manole (‘64, Cârstean), Ciocâlteu (‘81, Buzan), Ursu – Gele. Antrenor: Eugen Beza

Viitorul: Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu, Răsdan, Țegle, Vl. Toma (70, Micle), Dodoi (71, Ad. Stoian), Al. Dulca (62, P. Mitrică), Cl. Dragu (cpt.). Rezerve: Geantă – Chelariu, Misarăș, Vulpe, Banu, Gîrbiță. Antrenor: Florin Stîngă.

Etapa a 5-a: CSA Steaua – Poli Iași 2-1; ACS Viitorul Târgu Jiu – CSC Șelimbăr 1-0; Baia Mare – CSM Slatina 2-1; Progresul Spartac – FC Brașov 2-1; Ripensia Timișoara – Metaloglobus București 2-1; Unirea Dej – Unirea Constanța 2-1; Unirea Slobozia – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1; Oțelul Galați – Politehnica Timișoara 1-0. Mâine se joacă meciul Concordia Chiajna – Dinamo, iar luni Gloria Buzău – CSC Dumbrăvița.

În runda următoare, CSC 1599 Șelimbăr va juca pe teren propriu, la Rm. Vâlcea, sâmbătă 10 septembrie, de la ora 11, cu liderul la zi Unirea Dej.

Clasament

sursa: fotbal-flash.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*