CSC Șelimbăr ia trei puncte, după o primă repriză nebună

„Călăreții roșii“ au reușit să învingă liderul grupei FK Csíkszereda cu 3-2 (3-2), astăzi, la Rm. Vâlcea, în cadrul etapei a 3-a din Grupa A a playout-ului Ligii 2.

foto: captura video/CSC 1599 Șelimbăr

A fost un meci cu garda deschisă, ambele echipe fiind preocupate de faza ofensivă încă din primele minute. Era abia minutul 4 când trupa lui Eugen Beza era surprinsă pe un contraatac rapid, finalizat cu gol de Kovacs: 0-1

„Călăreții roșii“ au continuat să atace poarta liderului imediat după deschiderea scorului, iar soarta le-a surâs 6 minute mai târziu. O minge respinsă de defensiva ciucanilor a fost retrimisă în careu de Monea, a ajuns la Yameogo, care l-a executat din unghi pe Gyenge: 1-1

Atât de mare a fost bucuria egalării încât șelimbărenii au scăzut concentrarea, iar Csíkszereda a profitat în câteva zeci de secunde. O breșă în flancul drept a destabilizat apărarea noastră, iar același Kovacs și-a readus echipa în avantaj, din mijlocul careului mare: 1-2

Spre satisfacția fanilor prezenți la meci, CSC Șelimbăr n-a acuzat nici de această dată șocul și a continuat să spere la un rezultat pozitiv. După o nouă ocazie a lui Kovacs, Yazalde a prefațat un nou gol al egalării cu o reluare imprecisă din careu (‘23).

Cărăruș vede o amplasare defectuoasă a zidului advers la o lovitură liberă de la 18 de metri, poziție centrală, trimite precis spre colțul din stânga lui Gyenge, portarul ciucanilor vede târziu balonul și îl scoate din plasă: 2-2, în minutul 27.

Peste alte 8 minute, Firmin Mubele prinde un șut „de maestru“ din careu, din întoarcere, în dreapta nefericitului Gyenge, care se recunoaște din nou învins: 3-2.

Până la pauză, „agitația“ din teren s-a manifestat prin alte 2 ocazii ciucane la poarta lui Gal, dar și o bună oportunitate pentru Telcean de a majora diferența în favoarea gazdelor.

La reluare, jocul a fost la fel de alert ca în prima repriză, cu faze la ambele porți. Oaspeții ne-au dat emoții, prin Marrone (‘61), Rodrigo (‘50 și ‘66), Bara (‘76) sau Csedo (‘78), dar nici ai noștri nu s-au lăsat mai prejos. Proaspăt introdus pe teren, tânărul nostru internațional Alex Luca a prins un voleu (‘70) din marginea careului de 16 metri, dar de această dată s-a opus Gyenge, apoi Rotar (’86 și ‘90) și Yameogo la ultimele secvențe au avut șansa golului de 4-2.

În cele din urmă s-a încheiat 3-2 (3-2), iar CSC 1599 Șelimbăr se distanțează de Poli Timișoara la 6 puncte, echipa bănățeană având un meci mai puțin diputat, nefiind programată în această etapă.

Etapa a 3-a:

sursa: FRF

Declarația antrenorului Eugen Beza:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*