CSC Șelimbăr se întoarce cu un punct de la Techirghiol

Unirea Constanța și CSC 1599 Șelimbăr au încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), astăzi, la Techirghiol, în etapa a 15-a a Ligii a 2-a la fotbal. Elevii lui Eugen Beza au ratat ocazia de a-și trece în cont prima victorie în deplasare din acest sezon, dar se întorc la Șelimbăr cu un nou punct, al treilea, după cele câștigate în Ghencea și la Timișoara.

Selimbărenii au ajuns la al patrulea meci fără înfrângere (foto: facebook/CSC1599 Selimbar)

Atacuri cu măsură în prima repriză, apoi în valuri

Noroc că cele mai multe cluburi de la noi nu-și propun performanțe la nivel internațional, că nici nu ar avea unde să joace. Stadioanele pe care se desfășoară meciurile din Liga 2 sunt, de multe ori, de lumea a treia. Numit exagerat „stadion“, terenul din Techirghiol, moale după ploaia din preziua meciului, a pus astăzi probleme ambelor echipe.

Cu o echipă formată în mare parte din mânjii de perspectivă ai FCSB, aproape toți sub 21 de ani, Unirea s-a lovit de zidul CSC 1599 Șelimbăr încă din start. Elevii lui Eugen Beza s-au așezat bine în teren, acoperind zonele și practicând cel mai adesea un presing avansat. Mingile recuperate până în 30 de metri de șelimbăreni s-au transformat în câteva atacuri poziționale sau contratacuri periculoase, însă fără rezultat: Ruben Vecerdea (‘11) i-a testat, cu capul, reflexele portarului constănțean, apoi Cârstean ‘14 și ‘17 (cap din 6 metri la o centrare Curtean). Câteva minute mai târziu, lui Yameogo, scăpat singur spre poarta Unirii, nu-i ies pașii, iar acesta se prăbușește în careu înainte să apuce să șuteze.

Cum se întâmplă deseori la fotbal, la una dintre puținele mingi ajunse în careul nostru în prima repriză, Unirea avea să deschidă scorul. Chirițoiu (’37) se pomenește cu o minge bâlbâită la marginea careului de 16 metri, prinde un șut plasat în dreapta lui Gal și înscrie pentru 1-0.

La reluare, după un nou cap periculos semnat de Cârstean (’55), Beza mută în minutul 59 pentru a cupla echipa sa la o viteză superioară în atac. Îi trimite în teren pe Ciocâlteu și Alex Luca (ies Vercerdea și Yameogo). Reacția este rapidă, crește ritmul de joc, iar ocaziile se înmulțesc la poarta gazdelor. Ciocâlteu (’63) șut violent la colțul scurt, scos greu de portar, apoi Natea (‘65), apoi Tătar (’67) peste din lovitură liberă de la 18 metri, au prevestit egalarea.

În minutul 78, o centrare de pe dreapta a lui Curtean îl găsește liber în careu pe căpitanul Daniel Tătar, care a reușit să puncteze din nou, cu sânge rece.

CSC 1599 Șelimbăr a atacat în continuare cu toate liniile, apărarea gazdă rezistând până la final și cu ajutorul copiilor de mingi, care s-au pus pe ascuns baloanele ieșite de pe teren încă de prin minutul 60. S-a încheiat 1-1, rezultat în urma căruia CSC Șelimbăr ocupă locul 9 în clasament, cu 22 de puncte.

Declarații după meci:

Eugen Beza, antrenor CSC 1599 Șelimbăr:

  • marcatorul golului CSC 1599 Șelimbăr, căpitanul Daniel Tătar:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*