CSC Șelimbăr, victorie pentru locul 4

CSC Șelimbăr s-a dus până la Călărași pentru a opri seria de cinci meciuri oficiale consecutive fără victorie. Și-a vărsat of-ul pe Dunărea, 5-0 (2-0), astăzi, în etapa a 2-a din Grupa A a play-out-ului Ligii 2.

foto: facebook/CSC Șelimbăr

Elevii lui Eugen Beza au sărit peste perioada de tatonare, pentru a marca repede. În minutul 7, Buzan este faultat în careu, iar arbitrul dictează fără ezitare penalty. Yazalde nimerește bara, iar prima mare ocazie a Șelimbărului rămânea fără consecințe pe tabelă. „Călăreții roșii“ au acuzat șocul, mai bine de jumătate de repriză încercând să-și recapete încrederea. Au dominat clar jocul, au avut inițiativa, au atacat în valuri, însă steril, fără a pune serios în pericol poarta adversă. Semnalul revenirii a fost dat de Yazalde, care a tras sub transversală (‘35). Apoi, tot acesta cade în careu la un duel cu Moise, îl impresionează pe central și avem din nou lovitură de la 11 metri. De această dată execută Cărăruș, iar Șelimbărul preia conducerea, în minutul 37: 1-0.

Golul a descătușat echipa noastră, care s-a năpustit spre poarta gazdelor cu toate liniile. Costache a respins greu un șut din careu trimis de Mubele (‘40), pentru ca trei minute mai târziu să scoată din nou mingea din plasă, la capătul unui atac șnur, pe traseul Yazalde – Ciocâlteu – Buzan, ultimul reluând sec din 8 metri, pentru 2-0.

La câtă adrenalină curgea prin sângele „călăreților roșii“, probabil nimeni din tabăra noastră n-a stat jos la pauză, la reluare ieșind o echipă CSC Șelimbăr și mai decisă să tranșeze rapid meciul.  

În doar 20 de minute, ai noștri au mai înscris de trei ori, introducerea lui Yameogo dovedindu-se inspirată. Atacantul burkinabé a avut nevoie de doar 13 minute pentru a crește diferența, la capătul unui un-doi cu Ciocâlteu: 3-0

După alte trei minute, același Yameogo execută o lovitură liberă de pe dreapta, Mubele deviază cu capul, iar Yazalde pune latul pentru 4-0

Cu un lot foarte tânăr și neexperimentat, Dunărea s-a prăbușit total. În minutul 66, Mubele avea să stabilească scorul final la capătul unei pătrunderi în careu din flancul stâng, cu șut plasat la colțul lung: 5-0

CSC Șelimbăr a controlat fără probleme finalul, însă n-a mai presat poarta adversă, cu gândul la runda următoare. În urma acestui rezultat, echipa noastră a urcat de poziția a patra, profitând de eșecul timișorenilor de la Poli, 0-3 la Csikszereda.

Sâmbătă 9 martie, de la ora 11, echipa noastră primește vizita echipei Csikszereda, liderul grupei. Un meci foarte important pentru „călăreți“, care au ocazia de a-și consolida poziția a patra în clasament, care asigură evitarea barajului. Plus că au de luat o revanșă, după acel 0-3 de la Avrig, din 5 martie, în penultima etapă a campionatului regular.

Rezultate etapa a 2-a, Grupa A, play-out: Dunărea Călărași – CSC 1599 Șelimbăr 0-5 (0-2); Csikszereda – Poli Timișoara 3-0 (0-0), goluri în minutele 65, 82 și 90; Poli Iași – Dacia Unirea Brăila 1-0 (0-0), golul victoriei fiind reușit de Kamara (‘79)

Clasament la zi:

sursa: FRF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*