CSU Sibiu a cedat, după 3 ani, în fața Stelei

Echipa sibiană a înregistrat miercuri al doilea eșec consecutiv în Liga Națională de baschet masculin, cu Steaua, scor 73-78

foto arhivă: facebook/CSU Sibiu

După dubla victorie cu CSM Ploiești, în Cupa României, CSU Sibiu pornea cu încredere în noul sezon al Ligii Naționale. În urmă cu o săptămână avea programat debutul, în Sala Transilvania, cu Athletic Constanța. Meci pe teren propriu, cu suporteri în tribune, în compania unui adversar facil. Potriveala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg, iar elevii lui Dan Fleșeriu au făcut-o „de oaie“, cedând cu 65-84, la capătul unui meci în care au fost conduși la un moment dat și cu 26 de puncte, în sfertul patru. „Am fost bătuți în toate relațiile 1 la 1. Efectiv, n-am reușit să facem absolut nimic, nici în atac, nici în apărare (…) Suntem mai buni de atâta, putem mai mult“, declara Dan Fleșeriu, la finalul jocului din Sala Transilvania.

Șoc resimțit

Șocul primei mari surprize a campionatului a fost resimțit de gruparea sibiană, din păcate, și în runda secundă, miercuri seară, în deplasare, cu Steaua. O echipă pe care a bătut-o pe unde a prins-o în ultimii trei ani și jumătate, pentru 8 victorii consecutive. Banca scurtă și lipsa calității în duelurile unu la unu ne-au trădat din nou, meciul fiind controlat de gazde. Cu primele trei reprize câștigate, la un punct, la două și respectiv cinci diferență, Steaua a avut emoții doar pe final, când ne-am apropiat periculos, la numai 1 punct, fără a avea totuși forța de a închide în favoarea noastră. S-a încheiat 78-73 (18-16, 19-18, 20-15, 21-24) pentru Steaua, spre dezamăgirea fanilor sibieni, obișnuiți doar cu victorii în fața echipelor de cel mult jumătatea clasamentului.

Pentru sibieni, principalul marcator a fost Tamulis (aproape 38 de minute în teren) – 18 pct, 6 assisturi, 2 recuperări. Au mai punctat: Bryce McGrew – 15 pct, 5 assisturi, 10 recuperări, Tohătan – 11 pct, 3 assisturi și 4 recuperări, Monyea Pratt – 10 pct, 3 assisturi, 10 recuperări, Uță – 8 pct, 1 assist, 9 recuperări.

Pentru sibieni urmează un duel dificil, în cadrul rundei a treia a Ligii Naționale având programat meci în Sala Transilvania, luni 11 octombrie, de la ora 18,30, în compania SCMU Craiova.

„Continuăm să avem parte de prestații slabe în condițiile în care, în continuare, nu ne putem baza pe jucători 100% apți din punct de vedere fizic. Dacă la meciul cu Constanța am forțat cu Evan, fiind accidentat, acum nu l-am putut folosi deloc și am forțat cu Tanner, chiar dacă acesta din urmă ar fi trebuit să nu intre până la sfârșitul săptămânii. Dar și ei și ceilalți care au făcut efortul să le suplinească absențele sunt de apreciat și au arătat caracter. Știu că, după înfrângeri, acestea sunt doar scuze, însă asta e realitatea cu care ne confruntăm. În condițiile acestea, jucătorii care joacă mai multe minute decât ar fi normal, nu au mai dat randamentul pe care l-am văzut în presezon. Sunt atâtea sezoane în care nu am invocat accidentările la înfrângeri și am găsit soluții să ne redresăm. Așa trebuie să facem și acum, iar în momentul în care vor fi cu toții 100% vom juca bine ambele faze, atât apărare, cât și atac”, a spus Dan Fleșeriu, citat de CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*