CSU Sibiu a devenit liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin

Baschetbaliștii sibieni au revenit pe parchetul Sălii Transilvania cu o victorie împotriva celor de la CS Phoenix Galați, scor final: 93 -85 (18 – 25, 24 – 15, 18 – 22, 33 – 23).

foto: Dragoș Dumitru

În urma rezultatului de aseară, galben albaștrii trec în fruntea clasamentului, cu patru etape înaintea fazei a doua a campionatului.

BC CSU Sibiu  a intrat mai greu în meci, iar în primul sfert al partidei le-a dat șansa oaspeților să conducă. Suporterii sibieni i-au împins de la spate pe galben-albaștri și în a doua secvență au reușit să recupereze din diferență, la pauză BC CSU Sibiu intrând la vestiare cu un avantaj de 2 puncte (42-40). În sfertul al treilea, oaspeții au ținut aproape și nu au dat șansa echipei noastre să se distanțeze prea mult. Dar în ultima parte a partidei, sibienii au reușit să pună în coș numai puțin de 33 de puncte, grație și unor execuții reușite de la distanță, astfel că BC CSU Sibiu și-a atribuit victoria la 8 puncte diferență.

”A fost un meci greu, o luptă pe cinste, după părerea mea. Abia în sfertul patru, când am reușit să ne trezim și să ne apărăm cu adevărat, am reușit să ne și desprindem de ei. Au fost 3-4 minute în care ei nu au reușit să marcheze. Galațiul este o echipă extrem de rapidă, astăzi cu un shoot foarte bun de afară. Ne-au surprins în determinarea cu care au jucat. Băieții mei se așteptau la un meci mult mai ușor, deși le-am tot spus că nu va fi așa și ne-am făcut singuri meciul greu și cu probleme pentru sfertul patru. Mă bucur că au reușit să revină, să se apere foarte agresiv, să își facă recuperările. Am revenit și noi cu 3 sau 4 aruncări de 3 puncte cu care am făcut și diferența. Asta înseamnă că băieții sunt pregătiți doar că mental trebuie să facem pasul spre poziția în care ne vom afla după etapa aceasta. Nu am pus absolut deloc problema că vom fi sau nu pe primul loc, nici nu contează. Mai sunt 14 etape din sezonul regulat, patru dintre ele din prma fază, 10 din faza a doua. Dacă am fi fost pe locul 5 sau 6 aș fi zis că PlayOff-ul contează. Exact același lucru zic și acuma. (…) E absolut nerelevant. E bine că suntem pe prima poziție, pentru că avem avantajul terenului propriu și suporterii noștri merită acest lucru, să avem cât mai multe meciuri accasă. Acesta este singurul avantaj. Nu știu cât vom reuși să rămânem în poziția aceasta, presiunea va fi pe noi. Nu avem voie să pierdem niciun meci, de acum încolo. Vor fi meciuri extrem de grele, atât în top 6 și ne așteaptă încă cel puțin 3 meciuri foarte grele până ajungem în top 6. Locul contează puțin. Poate astăzi băieții au fost mai încordați, am greșit niște pase simple, niște contra atacuri, dar cred că mai degrabă datorită acestei luni de pauză, pentru că în a doua parte a meciului am jucat mai bine. Sper ca la Craiova să jucăm mai bine de atât”, a spus antrenorul Dan Fleșeriu, la finalul partidei.

foto: Dragoș Dumitru

Ce mai buni marcatori ai BC CSU Sibiu au fost: Jordan Williams 20p, Tyler Laser 15p, Moneya Pratt 13p,  Lawrence Kinnard 12p și Marcel Davis 11p.

În următoarea etapă, BC CSU Sibiu joacă în deplasare la Craiova, miercuri, 7 martie, de la ora 17.30. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Ziua de ieri a fost marcată de revenirea lui Florin Iacob în mijlocul galeriei sibiene. De asemenea, fanii sibieni au ținut să îi transmită ”La mulți ani” celui care a pus bazele echipei noastre, în 1971, Flaviu Stoica, la împlinirea a 80 de ani. și au expus un banner de mulțumire în tribună. Cu această ocazie, și jucătorii, antrenorii și managementul BC CSU Sibiu îi urează multă sănătate, bucurii și ”La mulți ani!” lui Flaviu Stoica.

foto: Dragoș Dumitru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*