CSU Sibiu a pierdut și trenul Rapid

Cu Hoyo în premieră la cârma echipei, CSU Sibiu a cedat și în fața nou promovatei Rapid București, 86-94 (49-48), astăzi, în deplasare, în runda a 11-a a Ligii Naționale de baschet masculin

Miguel Hoyo a debutat cu o înfrângere la cârma CSU Sibiu (foto: facebook/CSU Sibiu)

Cea mai iubită echipă sibiană a ultimelor decenii s-a întors „pe aparate“, după 2 victorii consecutive în care a lăsat impresia că a depășit momentul dificil din acest campionat. Șocul săptămânii, când Dan Fleșeriu și-a anunțat demisia după 6 ani de performanță la Sibiu, n-a avut efectul scontat. Ba dimpotrivă, gruparea sibiană a avut parte de un sfert patru dezastruos, cu nu mai puțin de 29 de puncte încasate, în condițiile în care atacul „vulturilor“ a fost fără vlagă exact când era mai mare nevoie de el.

Pentru prima dată sub comanda lui Miguel Angel Hoyo, antrenorul principal după plecarea lui Fleșeriu, CSU Sibiu a intrat destul de bine pe teren, având avantaj pe tabelă după primul sfert, 23-22. A condus ostilitățile și în cel de-al doilea interval, a marcat 26 de puncte, însă a și încasat tot atâtea, astfel că partida se anunța pe muchie de cuțit până la final. Pe echipe, aveam avantaj 27-17 la recuperări și 2-1 la intercepții, iar la pase decisive conduceau rapidiștii cu 12-9. Problema noastră părea a fi Swopshire, care a marcat aproape jumătate din punctele gazdelor (21 pct), în timp de principalul nostru marcator Justas Tamulis reușise doar 14, ce-i drept cu mai puține minute în teren.

După pauză, ai noștri au reușit să-l blocheze aproape complet pe Swopshire, care n-a mai punctat deloc în sfertul 3 și cu doar 6 puncte în sfertul 4. Cele 2 echipe au mers totuși cap la cap, până înspre finalul sfertului trei, când sibienii s-au desprins ușor-ușor. Apărarea ceva mai agresivă ne-a sporit avantajul, urmând să abordăm finalul de la 70-65. Din păcate, ne-am pierdut complet capul, gazdele reușind un run de 8 puncte în doar 2 minute, în chiar debutul sfertului 4. Rapid prelua conducerea 73-70, trecând astfel la cârma jocului. Nici măcat time-out-ul cerut de Hoyo n-a oprit declinul echipei noastre, care a încasat imediat încă 3 puncte, 76-70 pentru gazde, sporind run-ul rapidist la 11 puncte. Cu 6 minute și 33 de secunde înainte de final, același Justas Tamulis a tăiat elanul rapidiștilor cu o treiță, părea că reintrăm în meci, însă n-a fost să fie. N-am reușit decât să alergăm după egalare, iar aproape de ultima sirenă avantajul Rapidului a crescut din nou la 6 puncte, 82-76 (cu mai puțin de 3 minute rămase de jucat), apoi 90-84 (cu 20 secunde înainte de final). S-a terminat 94-86 (22-23, 26-26, 17-21, 29-16) pentru Rapid, echipă cu doar 2 victorii în campionat înaintea meciului cu CSU.

Au fost prea multe suișuri și coborâșuri. Am început bine jocul și am controlat partida, jucând ce ne doream. Pe finalul sfertului al treilea am avut 5 puncte avantaj și brusc i-am lăsat să înscrie coșuri ușoare. În debutul sfertului patru au avut un run de 11-0 și am primit coșuri ușoare pe tranziție, pe lay-up sau în acțiuni doi contra unu. Trebuie să muncim în continuare, să ne îmbunătățim apărarea. Rapidul a avut 64% la aruncările de două puncte, prea multe lay-up-uri”, a declarat la final Miguel Angel Hoyo, antrenorul CSU Sibiu.

Deși a pierdut din nou (pentru a 8-a oară în 11 etape), CSU Sibiu a încheiat în avantaj la capitolul recuperări (49-36) și la pase decisive (19-18). Nou venitul Padgett a acumulat aproape 20 minute în teren, remarcându-se prin 10 puncte și 6 recuperări.

CSU Sibiu: Justas Tamulis 23 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, Tohătan 19 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Rareș Uță 17 puncte, 10 recuperări, Mc Grew 8 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*