CSU Sibiu a ratat finalul cu SCMU Craiova și pierde al treilea meci consecutiv

CSU Sibiu are parte de unul dintre cele mai slabe debuturi de campionat din ultima vreme, cu trei înfrângeri consecutive, dintre care 2 chiar pe propriul teren. Elevii lui Dan Fleșeriu au cedat aseară, 82-87 (45-41), în fața SCMU Craiova, după un final gestionat mai bine de oaspeți.

foto: facebook/CSU Sibiu

În fața puținilor spectatori care au reușit să treacă de „filtrele“ impuse din cauza pandemiei, CSU Sibiu a avut parte de un meci greu, cu SCM Craiova, echipă cu care și-a împărțit victoriile și înfrângerile în ultimii ani, de cele mai multe ori cu finaluri pe muchie de cuțit, chiar și la o singură posesie. Așa a fost și aseară, elevii lui Dan Fleșeriu scăpând printre degete primul succes din campionat în ultimele minute, după ce, în sfertul patru, conduceau la un moment dat la 15 puncte diferență, 74-59.

Finalul a fost adjudecat de oaspeți, care au avut parte de o revenire incredibilă, pe fondul unei căderi inexplicabile a echipei sibiene. SCM Craiova a marcat în câteva minute aproape jumătate din punctele reușite până atunci, pentru o victorie nesperată, 87-82.

Dincolo de supărarea din tabăra noastră, trebuie remarcat jocul în creștere al elevilor lui Fleșeriu, dar mai ales forma de excepție a lui Tamulis, care a marcat nu mai puțin de 39 puncte.

CSU Sibiu: Tamulis 39 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, Pratt 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Dragoste 11 puncte, 5 pase decisive, Uță 10 puncte, 8 recuperări.

Declarații după meci: 

Dan Fleșeriu, antrenor CSU Sibiu: „Sunt mândru de efortul pe care l-au făcut băieții și de determinarea pe care au arătat-o. Din păcate, ultimele cinci minute … în condițiile în care l-am pierdut și pe Lucas (nr – Tohătan) încă din primul sfert și în condițiile în care l-am pierdut pe Mirel (nr – Dragoste) în sfertul trei, cu decizii stupide – după ce jucătorii lor au lovit permanent un pătrunderi, Mirel a avut reacție și s-a fluierat doar reacția… Îmi pare rău că nu am câștigat, îmi pare rău pentru efortul lor, pentru că au avut încredere în forțele lor și au jucat bine. Am intrat în ultimele cinci minute cu 8 puncte în plus ceea ce era senzațional pentru rotația scurtă pe care o aveam, dar a fost 19-2 în ultimele în cinci minute. Repet, în condiții în care nu mai avem niciun conducător de joc pe teren. Nu avem decât să continuăm cu atitudinea asta și atitudinea asta ne va aduce victorii cu siguranță. Încă o dată îi felicit și sper că vor fi cu capul sus, iar înfrângerile astea nu ne vor costa atitudinea. Atitudinea ne va scoate din această încurcătură.“

Justas Tamulis: „Nu contează câte puncte am marcat, în final am pierdut. Prea multe greșeli, apărare slabă. Felicitări Craiova, o echipă bună. Trebuie să jucăm mai deștept în final și să controlăm jocul.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*