CSU Sibiu e numărată în picioare!

Echipa sibiană a pierdut încă două partide, 80-85 cu Dinamo în deplasare, și 80-87 cu CSM Tg. Jiu, acasă, iar sezonul rămâne unul de coșmar

foto: facebook/CSU Sibiu

Cea mai iubită echipă sibiană a momentului e de nerecunoscut. Cu 6 înfrângeri din 7 partide, are parte de un sezon de coșmar. La echipă, moralul e la pământ, la club se fac încercări disperate de a ieși din criză, suporterii sunt uluiți și, tot mai mulți, dezamăgiți. Chiar dacă, într-o superbă declarație de dragoste, au cumpărat toate biletele virtuale puse în vânzare de CSU Sibiu pentru meciul cu Dinamo și multe dintre ele la partida de miercuri cu CSM Tg. Jiu.

Meci aprig disputat

Din păcate, victoria cu Voluntari, din runda a 5-a a Ligii Naționale de baschet masculin, n-a fost impulsul de care avea nevoie CSU Sibiu pentru a ieși „de pe aparate“. Sâmbăta trecută, în Sala Dinamo, elevii lui Dan Fleșeriu au fost din nou în joc în majoritatea timpului, au recuperat de mai multe ori ecartul, s-au aflat și la conducere, la diferențe pe până la 5 puncte în sfertul 3, apoi 80-78 cu 100 de secunde înainte de final, dar… Apărarea n-a fost nici de această dată punctul forte al echipei sibiene. Ba dimpotrivă, se dovedește „călcâiul lui Ahile“ în acest sezon, carențele din jocul defensiv fiind sesizate de Dan Fleșeriu încă din  turneul de pregătire spaniol.

La 80-78, pe atacul dinamovist, Gaddefors a recuperat de lângă Pratt o aruncare ratată și a egalat. La faza imediat următoare, probabil epuizat sau sub influența fazei precedente, același Pratt a pierdut copilărește aproape de semicerc, iar atacul gazdelor l-a găsit liber pe Mandache la 3 puncte, pe atac pozițional!, pentru 83-80. Pratt s-a mai fâstâcit o dată, am aruncat în criză de timp pe sub inel, iar dinamoviștii au închis meciul la 85-80 (45-42).

Învinși și de Tg. Jiu

Miercuri, în Sala Transilvania, în deschiderea rundei a 7-a, CSU Sibiu întâlnea una dintre cele 3 echipe fără victorie în actuala stagiune. CSM Tg. Jiu a venit însă cu temele făcute și a reușit să conducă ostilitățile pe aproape întreaga durată a partidei. Oaspeții au ajuns să conducă pe tabelă, la un moment dat, și cu 12 puncte în sfertul patru. Mereu în cursă de urmărire, ne-am apropiat totuși la 80-83, cu 24 secunde înainte de final, după o triplă Tohătan. Și gata. Doar gorjenii au mai găsit coșul, pentru o nouă surpriză a campionatului, 80-87 (17-23, 18-18, 24-24, 21-22).

Slabi în apărare

Antrenorul Dan Fleșeriu arată din nou că echipa sa suferă din cauza lipsei unui apărător care să facă față duelurilor unu la unu. „Din nou am dat 80 de puncte, din nou nu destule pentru a câștiga, pentru că primim destul de ușor puncte. Orice fel de acțiune unul la unu au încercat cei de la Tg. Jiu, sau cei de la Dinamo, sau cei de la Craiova, jucătorii mei au fost învinși. Sunt extrem de dezamăgit, toată lumea este, cu siguranță, dar e clar că în condițiile în care nu reușim să facem apărare unu la unu suficient de bună, nu reușim să câștigăm meciul. Am încercat și apărare zonă, dar și atunci am fost foarte moi și departe de minge de fiecare dată. Până nu vom aduce încă un jucător bun, foarte bun apărător, care să ne ajute în situațiile astea, în care suntem bătuți unu la unu, lucrurile nu se vor îmbunătăți“, avertizează Dan Fleșeriu.

Mergem la Cluj-Napoca

Și dacă tot ne e greu cu acest start de sezon, pentru etapa următoare avem deplasare la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, pe vremuri Derbiul Ardealului. Partida e programată vineri 12 noiembrie, de la ora 17,30 (DigiSport LIVE).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*