CSU Sibiu – exemplu de voință și dăruire

Am revenit în fruntea clasamentului LNBM, după două victorii: 84-82 cu CSO Voluntari și 92-65 cu Athletic Constanța!

După calificarea istorică în optimile FIBA Europe Cup, CSU Sibiu s-a întors în campionatul intern, pentru ultimele 2 partide ale turului, în turneul 7 de la Voluntari. În primul meci, elevii lui Fleșeriu aveau să întâlnească CSO Voluntari, un derbi al momentului dacă ținem cont că înainte de confruntare cele două echipe erau vecine de clasament (pozițiile 2-3). Ai noștri aveau chiar o misiune dificilă, venind oarecum obosiți după succesul de la Istanbul, dar mai ales cu o bancă foarte scurtă. Intrau în meci fără internaționalul Lucas Tohătan, accidentat, și Rolland Torok, nevoit să plece la Oradea din motive personale, după ce-l pierduseră și pe Isaiah Philmore, transferat în Germania. Dar îl aveau alături pe Jovan Buha, preparator fizic de top, care a reușit să-i mențină la o formă fizică de invidiat în această perioadă.

Joc inteligent

O echipă mare depășește însă momentele dificile prin voință, dăruire și mai ales un joc inteligent. Așa a făcut și CSU Sibiu, care a „ținut cu dinții“ de acest meci, reușind în cele din urmă să și-l adjudece printr-un coș semnat de Hardy în ultima secundă. Fleșeriu a găsit și de această dată soluțiile potrivite pentru fiecare criză apărută în joc și a gestionat perfect finalul. La 79-82, Johnson a înscris fiind faultat pe aruncare, a transformat și aruncarea liberă, iar scorul devenea 82-82. Sibienii au închis fără greșeală ultimul atac al gazdelor, pentru a avea posesia decisivă. Cu precizie de ceasornicari, ai noștri au ținut un atac lung, cu aruncare Jackson. Mingea a lovit inelul, însă Hardy a reușit un tip-in de senzație, aducând victoria echipei sale, 84-82. „Am jucat ca o echipă, până în ultima secundă, gândindu-ne la cei care nu au putut fi astăzi pe bancă, alături de noi! Torok Rolland, Lucas Tohatan, victoria aceasta este pentru voi!“, a transmis CSU după meci, pe contul de Facebook.

Profesioniști

A doua zi, duminică, CSU Sibiu avea să întâlnească „lanterna“ ABC Athletic Neptun Constanța, echipă fără nicio victorie în acest sezon. Cu adevărat profesioniști, după ce-au depășit un moment dificil, elevii lui Fleșeriu și-au luat adversarul în serios, au făcut un nou meci foarte bun, reușind în cele din urmă să se impună la o diferență confortabilă, 92-65. „Un meci pe care l-am tratat cu seriozitate și, din fericire, am reușit să scăpăm fără nicio accidentare. Astăzi, băieții care au venit de pe bancă au făcut treabă bună, au înscris mult, s-au apărat destul de bine“, a declarat Dan Fleșeriu, la final.

Jayce Johnson a fost omul meciului cu 24 de puncte și 23 de recuperări. Christian Lutete a reușit 21 de puncte și 6 recuperări, iar KJ Jackson 17 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

În urma turneului de la Voluntari, CSU a revenit în fruntea clasamentului, cu 11 victorii și 2 înfrângeri, având însă o partidă în plus față de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, ocupanta poziției secunde.

Dan Fleșeriu l antrenor CSU Sibiu: „O pauză care vine la timp pentu noi, a fost un program foarte încărcat, îi felicit pe jucătorii noștri că au reușit să ducă bine toată perioada asta. Au reușit să facă o pregătire bună, Jovan i-a adus exact când a trebuit într-o formă bună așa că mă bucur pentru ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*