Cu bicicleta prin cartiere

Integrarea mersului pe bicicletă în viața de zi cu zi nu trebuie să fie resimțită ca o luptă. Bicicleta ca mijloc de transport reprezintă viitorul în materie de mobilitate urbană și trebuie încurajată folosirea ei.

Este ecologică, silențioasă și prietenoasă cu spațiul public. Este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă și tuturor claselor sociale. Mersul pe bicicletă este așa de simplu că odată învățat nu se mai uită niciodată.

„Ne propunem, până în 2023, să ajutăm toți copiii din Sibiu să învețe să meargă pe bicicletă!”

„Mersul pe bicicletă e simplu și plăcut, aduce avantaje reale atât la nivel individual, cât și social și transformă complet structura orașului. Nu e ușoară tranziția (din cauza infrastructurii, a motivației personale ș.a.m.d), dar există multe soluții. De aceea vrem să aducem bicicleta mai aproape de fiecare cetățean, în special de cei mici. În următorii 2 ani ne propunem să ajutăm toți copiii din Sibiu să învețe să meargă pe bicicletă sau să își îmbunătățească motricitatea, cu condiția să își dorească” a declarat Andrei Rusu de la Asociația Urban Bike Revolution.

Pentru a face procesul de învățarea mai accesibil și pentru a combate frica de pedalat, Asociația Urban Bike Revolution alături de Asociația Remediu și-au propus ca printr-o serie de evenimente desfășurate în mai multe zone ale orașului Sibiu, să ajungă în acest an „Cu bicicleta prin cartiere”.

„Încercăm să mergem noi spre oameni. Să îi ajutăm să prindă curaj prin propriul exemplu și prin schimburi de bune practici. Construim un spațiu securizat, chiar la ei în cartier, unde pot învăța să meargă pe bicicletă sau să își îmbunătățească coordonarea și echilibrul. Punem la dispoziție inclusiv biciclete. Vrem să arătăm o nouă față a cartierului, timp de 4 ore, prin diferite jocuri și instrumente educative” susține Ramona Franț de la Asociația pentru mediu și educație non-formală Remediu.

Prima acțiune din proiect se desfășoară în cartierul Valea Aurie, urmând ca pe parcursul anului să se repete și în alte cartiere ale orașului. Miercuri, 18 mai, în intervalul orar 16:30 – 20:30 locuitorii cartierului, dar nu numai, sunt așteptați în parcarea din spatele străzii Calea Poplăcii nr. 77. Cu sprijinul Decathlon va fi amenajată o întreagă zonă temporară cu jocuri și activități pentru copii, însă și adulții sunt așteptați pentru a împărtăși experiențe utile.

Programul complet și eventualele modificări cauzate de vreme nefavorabilă vor fi anunțate pe pagina evenimentului de pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/1061854691079488

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*