Cu elevii la judecată

Elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 18 și ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu au avut oportunitatea de a participa la un proces simulat privind un conflict individual de muncă, prezentat de către studenții Facultății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Mesajele transmise de Ioana Vartolomei, Anamaria Madina, Teodora Hoisan, Cristina Marcu, Ioana Ianys, Ana Isanu, Alina Popa, Larisa Dediu, Cristi Andon și Radu Bârșcă, studenți ai Facultății de Drept, „actorii” procesului simulat, au evidențiat necesitatea respectării regulilor de conduită la locul de muncă stabilite prin norme interne, dar și importanța artei argumentării și atitudinea manifestă atât în relațiile de muncă, cât și în cadrul procesual al unui litigiu de muncă.  „Elevii au putut să conștientizeze faptul că pot alege între bine și rău, de a respecta sau a nu respecta valorile și normele morale și, desigur, reflexia acestora în planul răspunderii sociale și legale”, a declarat prof. univ. dr. Marioara Țichindelean.

„Aceste evenimente pe care le organizăm reprezintă doar o latură a preocupării în dezvoltarea carierei profesionale și sunt bine-venite pentru inițierea tinerei generații în cunoașterea semnificațiilor principiilor care fundamentează dreptul: adevăr, corectitudine, respectarea și aplicarea procedurilor din unitate, dar și cele legale. Dialogul studenți-elevi-cadre didactice a reprezentat o serioasă și profundă analiză a cazului disciplinar prezentat în cadrul procesului simulat și a demonstrat dorința, dar și capacitatea tinerilor de a alege binele, valoarea morală, garanții ale dezvoltării personale și colective”, a spus conf. univ. dr. Monica Gheorghe.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*