Cu gândul la promovare

FC Hermannstadt debutează în Liga 2, sâmbătă 31 iulie, de la ora 13,30, la Mediaș, în direct la Digi Sport 1, într-un meci cu FC Buzău. CS Comunal Șelimbăr va primi vizita echipei Dacia Unirea Brăila

Misiune dificilă

Echipa sibiană este gata de startul în Liga 2, având obiectivul de a reveni în fotbalul important. Cu un lot aproape nou, are o misiune dificilă, în condițiile în care joacă în continuare partidele de pe propriul teren la Mediaș, iar printre candidatele la promovare figurează nume precum Astra Giurgiu, Poli Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda, Politehnica Timișoara, Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu sau Universitatea Cluj. Mai mult, are de înfruntat și vecina CS Comunal Şelimbăr, proapăt promovată și cu aspirații importante în acest sezon.

Ultimul test

Cele două cluburi care vor reprezenta județul Sibiu în Liga 2 au demonstrat maturitate și s-au înțeles pentru un ultim amical înainte de începerea sezonului. Meciul s-a disputat sâmbătă, pe Municipalul sibian, și s-a încheiat la egalitate 1-1 (0-0). Golurile au venit la jumătatea reprizei secunde în interval de numai 3 minute. Mai întâi a punctat Baba Alhassan (‘72), pentru ca Adrian Cârstean să restabilească echilibrul pe tabelă în minutul 45, în urma unui corner.

Antrenorul FCH, Marius Măldărășanu, a lăsat să se întrevadă un prim 11 cu care va aborda sezonul. A început cu Ionuț Pop în poartă, Alexandru Pantea, Paul Antoche, Ionuț Stoica și Raul Opruț pe linia de fund, cu Andrei Lungu și Baba Alhassan în fața lor, apoi Ionuț Năstăsie, Alexandru Oroian și Silviu Balaure la mijloc, iar Stepjan Plazonja vârf. Banca a fost compusă din Muțiu, Vodă, Bejan, Sota, Petrescu, Popescu și Buhăcianu.

20 de echipe

Noul sezon al Ligii 2 începe într-un sistem asemănător celui recent încheiat. Sunt 20 de echipe la start, se va juca doar turul, adică 19 etape. Primele 6 clasate în sezonul regulat vor juca în play-off, în sistem tur-retur, iar echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa doar meciuri tur.

Vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 din Liga 2, urmând ca echipele clasate pe locul al 3-lea și al 4-lea să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu echipele clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*