Cu implanturi noi, „vulturii“ pornesc favoriți

CSU Sibiu se întoarce în Sala Transilvania, astăzi 18 decembrie, de la ora 18, pentru partida cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, ultima din acest an în cadrul Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: facebook/CSU Sibiu

Accesul spectatorilor va fi permis, în limita a 50 la sută din capacitatea sălii.

CSU Sibiu oferă 50 de eșarfe aniversare primilor suporteri care ajung azi la meci, pentru a marca o jumătate de secol de la  înființarea clubului. „Am pregătit 50 de eșarfe aniversare, pentru primii 50 de suporteri care ajung mâine la meci! 1971, atunci când a fost înființată echipa, de către profesorul Flaviu Stoica, va rămâne un an de referință pentru sportul sibian, și nu numai! Pregătim și alte surprize, așa că hai mâine la meci!“, a transmis clubul sibian.

Biletele costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevii până la 14 ani. Copiii până la 6 ani au acces gratuit, fără a li se asigura loc. Accesul se face în baza biletului și a certificatului digital COVID care să ateste că spectatorii sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Copiii sub 12 ani nu au nevoie de certificat digital Covid.

„Vulturii“ sunt așteptați să învingă Miercurea Ciuc, a doua cea mai slabă echipă a momentului în Ligă. Cu două implanturi făcute în ultimele săptămâni, fără a pune la socoteală trecerea spaniolului Miguel Hoyo la cârma echipei, sibienii par a avea toate atuurile de partea lor. Plus că evoluează în Sala Transilvania, în fața propriilor suporteri. Reamintim că gruparea sibiană a obținut recent semnăturile a doi jucători americani, James Padgett și Javion Blake.

Va fi cu siguranță un meci greu. Am avut o săptămână bună, am exersat intens și sper într-o prestație reușită în fața propriilor fani. Cheia meciului va fi, cu siguranță, apărarea. Am lucrat la apărarea noastră. Trebuie să îmbunătățim duelurile unu la unu, să fim puternici“, a declarat Miguel Hoyo, înaintea meciului de azi.

În vârstă de 24 de ani, Javion Blake s-a alăturat echipei chiar săptămâna aceasta. A venit din Mexic, dar are experiențe și la echipe din Australia, Danemarca și Cehia. „Născut în 12 iulie 1997, Javion Blake joacă pozițiile 1-2, măsoară 1,90 și, până să semneze cu BC CSU Sibiu, a evoluat pentru Astros de Jalisco în Mexic. Acolo, în 33 de meciuri, a reușit medii statistice de 11,4p, 2.6 rec. și 2,8 ass. Anterior acestei experiențe a jucat în Cehia, cu medii statistice de 12,4p, 2,8 rec., 1,9 ass. Experiența lui cuprinde evoluții în Danemarca, unde a jucat pentru BMS Herlev Wolfpack (18,9p, 4 rec., 5,7 ass) și Australia“, transmite CSU Sibiu.

Miguel Hoyo a spus că, prin aducerea lui Javion, s-a urmărit completarea rosterului echipei, pentru mai multe opțiuni în rotație, ceea ce ar ajuta la creșterea ritmului de joc. „Poate crea multe situații în care să își pună în valoare coechipierii sau poate arunca foarte bine, atunci când e liber. Mai mult, vine după experiențe în Europa, dar și într-o ligă bună, cea din Mexic, ceea ce înseamnă că ne poate ajuta să creștem ca echipă și să fim una mai solidă”, a declarat Miguel Angel Hoyo.

Până să-l arunce în luptă pe Blake, Hoyo l-a folosit deja pe pivotul James Padgett, recent transferat din Bulgaria. Debutul americanului la CSU s-a consumat etapa trecută, cu 10 puncte și 6 recuperări în aproape o jumătate de meci totalizat pe teren. Din păcate, n-a fost suficient pentru ca echipa să-și treacă în cont o a treia victorie consecutivă.

În premieră la cârma CSU Sibiu, Hoyo a beneficiat de o bancă ceva mai lungă decât a avut la dispoziție Dan Fleșeriu în startul de campionat. Chiar și așa, cu un sfert patru de coșmar, gruparea sibiană a cedat în Sala Rapid cu 86-94 (49-48).

Declarații James Padgett și Miguel Angel Hoyo înainte de meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*