Cum a fost sancționată doctorița de la Cardiologie care i-a spus unei femei „Ce vrei tu, nesimțito?”

Doctorița de la Cardiologie care a jignit o femeie a primit avertisment scris.

În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversație cu un aparținător, difuzată în spațiul public pe o rețea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală și Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului și a propus sancționarea salariatei cu avertisment scris, din cauza încălcării prevederilor regulamentul intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic față de pacienți, aparținători și celelalte persoane cu care colaborează.

Propunerea a fost fundamentată pe faptul că reacția medicului nu este una adecvată și afectează imaginea SCJU Sibiu și a personalului medical.

În formularea propunerii s-a ținut cont de conduita anterioară a doctoriței, care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancționată pentru vreo abatere disciplinară și de proporționalitatea sancțiunii la fapta săvârșită.

Pe baza propunerii comisiei, managerul SCJU Sibiu a dispus sancționarea cu avertisment scris.

Conform înregistrării, cardiologul i-a spus fiicei unui pacient: „Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției?” sau „ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-tău? Nesimțită ordinară!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*