Cum arată plămânii unui bolnav de Covid vaccinat, în comparație cu ai unuia nevaccinat

La majoritatea persoanelor vaccinate care se îmbolnăvesc de Covid-19, plămânii nu le sunt afectați de virus. La cei nevaccinați, afectarea pulmonară începe de la 30%, arată un medic.

Medicul Diana Manolescu, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a prezentat imagini cu tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a doi pacienți nevaccinați, bolnavi de COVID-19, conform Ro Vaccinare, citat de Monitorul de Cluj.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat.

La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută.

Nu de puține ori, din păcate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața. Singura soluție este vaccinarea”, a explicat Diana Manolescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*