Cum arată primii 13 kilometri de pe Autostrada Sibiu-Pitești

Primii 13 kilometri din autostrada Pitești – Sibiu sunt aproape gata, cu câteva zile înainte de 15 decembrie, data estimată pentru deschidere. Imagini cu tronsonul au fost filmate și făcute publice de Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit termenului contractual actualizat, tronsonul respectiv ar fi urmat să fie deschis în luna aprilie a anului viitor, dar constructorul a anunțat că va încheia mai repede lucrările.

Filmarea cu tronsonul de 13.17 km ai lotului A1 Sibiu-Boița a fost realizată din dronă.

Din imagini se poate vedea că stratul de uzură este complet așternut și se pun la punct ultimele detalii în zona nodurilor Șelimbăr și Boița, se instalează parapetele de protecție și panourile fonoabsorbante rămase și se aplică marcajele rutiere.

„Cei de la Porr se apropie rapid de deschiderea estimată în data de 15 decembrie, înainte de termenul contractual actualizat, aprilie 2023. După cum se vede din imagini, stratul de uzură este complet așternut și se pun la punct ultimele detalii în zona nodurilor Șelimbăr și Boița, se instalează parapetele de protecție și panourile fonoabsorbante rămase și se aplică marcajele rutiere. Vor mai fi mărunțișuri de executat și în 2023, în afara părții carosabile, fără a deranja traficul. Felicitări celor de la Porr pentru devansarea inaugurării! Le urăm spor la treabă pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, un „ciot” de 9,86 kilometri între Tigveni și Curtea de Argeș, unde vor avea o viață mult mai grea pe un relief mai dificil, traseul incluzând Tunelul Momaia lung de 1,35 km. Din informațiile noastre, li s-a aprobat proiectul pentru obținerea autorizației de construire (PAC) și s-au apucat de organizarea de șantier, iar lucrările ar trebui să înceapă în primăvară, având termen de execuție 44 luni”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*