Cum arată sectorul I al Autostrăzii Sibiu-Pitești la început de primăvară (VIDEO)

Asociația Pro Infrastructură consideră că șantierul tronsonului I al Autostrăzii Sibiu – Pitești a trecut foarte bine peste iarnă.

Cei 13,7 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la început de primăvară și există șanse reale ca pe acest tronson să se poată circula până la finalul acestui an.

„Totuși, antreprenorul austriac PORR nu trebuie să se culce pe o ureche și îi cerem să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente. Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, așa cum a mai făcut-o în trecut.

Contractul a fost semnat cu PORR în 14.04.2019 pe suma de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție. Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29.05.2019, iar cel pentru lucrări în 30.03.2020. Așadar, termenul de finalizare din acte este fix peste un an.

Dar deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat” au scris pe Facebook cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*