Cum e văzut Klaus Iohannis acum din Sibiu. Cota de încredere a președintelui s-a prăbușit

Libertatea a vorbit cu mai mulți sibieni, reprezentanți ai societății civile, dar și cetățeni obișnuiți, despre cum îl văd ei astăzi pe „edilul care cândva ne-a scos din praf și ruine”.

Candidatul Aliantei Crestin Liberale la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, participa la evenimentul „Investitia in sanatate – o investitie in viitor” sub egida sloganului electoral „Romania lucrului bine facut” in Bucuresti, marti, 14 octombrie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Cota de încredere a președintelui Klaus Iohannis s-a prăbușit. Ca de obicei, vocea străzii e cel mai aspru critic, mai ales când vine dinspre susținătorii care atât în 2014, cât și în 2019, au contribuit la instalarea lui Klaus Iohannis în fotoliul de la Cotroceni, scrie Libertatea.

„Iohannis își pierde strălucirea de campion al democrației. Dezamăgirea alegătorilor alimentează extrema dreaptă”, scria, spre sfârșitul anului trecut, Politico, o influentă publicație europeană. O evaluare dură, dar susținută și de voci ale analiștilor politici de la București, unde președintelui i se reproșează declanșarea crizei politice din toamnă care a readus PSD la guvernare, dar și slaba comunicare în pandemie.

„Primarul Iohannis a ridicat Sibiul din ruine, literalmente. Locuiam într-un târg de provincie prăfuit și lipsit de viață culturală și l-a transformat într-un oraș invidiat și care a putut duce titlul de Capitala Culturală”, spune Ciprian Ciocan, reprezentant al comunității civice „Fundația Comunitară Sibiu”.

Citește întreaga declarație aici:

Scriitorul și activistul Radu Vancu afirmă: „L-am văzut de destule ori, ca toți sibienii, mergând pe străzi, adesea de unul singur, notând ce i se părea în neregulă (de la starea străzilor la cea a clădirilor), căutând să schimbe cu adevărat în bine orașul care îl alesese și pe care alesese să-l servească. Nu altceva am așteptat de la el când l-am votat ca președinte”. Acum, însă, scriitorul nu știe unde a dispărut acel politician devotat comunității lui și cum l-ar regăsi în actualul președinte „care cândva a zis: «Decât să fiu mârlan, mai bine pierd alegerile»”.  Citește întreaga declarație aici:

Elena Lotrean, fondatoarea Școlii Gimnaziale ERI din Sibiu, spune că a creditat cu încredere oameni care să o reprezinte și au avut o viziune. Acum, crede că țara a avansat mult în ultimii 20 de ani, cu toate provocările pe care le-am întâlnit pe drum și de care ne lovim în fiecare zi. „Și este o expresie a contribuției fiecăruia dintre noi. Fiecare investiție, fie că a fost de timp, de resurse sau materială, se vede acum. Ce am investit, asta avem”, consideră ea.

„După o lungă perioadă în care Sibiul arăta ca după război, în sfârșit venise un primar ce părea că poate mișca lucrurile în bine, cu o strategie bine pusă la punct pe termen mediu și lung”, spune arhitectul Tudor Șt. Popa. L-a votat la toate alegerile la care a participat. L-a susținut în fața tuturor prietenilor, la alegerile din 2014, povestește el.

Citește întregul material aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*