Cum înțeleg unii sibieni să scape de deșeuri. Două exemple antagonice (VIDEO)

Un sibian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce arunca anvelope uzate la platforma de gunoi de pe strada Prof. Aurel Popa.

Anvelopele uzate se încadrează în categoria deșeurilor periculoase, astfel că NU se aruncă la pubelele de gunoi! De două ori pe an operatorul de salubrizare Soma organizează campanii de colectare a deșeurilor periculoase, în puncte fixe din cartierele Sibiului, iar atunci este momentul când puteți scăpa inclusiv de anvelopele uzate. Următoarea astfel de campanie va avea loc între 17 și 21 octombrie 2022.

„Sibianul care a fost surprins de camerele de supraveghere a fost identificat de polițiștii locali și va fi amendat” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Tot camerele de supraveghere ale Primăriei au surprins și un sibian conștiincios care scapă de deșeuri „ca la carte”.

„ÎN SCHIMB, AȘA DA! Dacă sibianul surprins de camerele de supraveghere în timp ce arunca la pubele anvelope uzate este exemplul negativ, avem și exemple pozitive.

Tot cu ajutorul camerelor de supraveghere a fost filmat un alt sibian care, cu multă răbdare, a mărunțit cutiile de carton pe care nu le mai folosea pentru a încăpea pe fanta pubelei destinate hârtiei. Asta după ce din cutie a aruncat câteva sticle în pubela verde de la platforma de pe strada Podului. Un mod corect de a colecta selectiv. Felicitări!” au transmis reprezentanții Primăriei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*