Cum ne revenim după mesele îmbelșugate de sărbători

Nutriţioniştii recomandă cinci paşi esenţiali pentru revenirea organismului după mesele bogate de Paşti.

După mesele grele, nutriţioniştii ne recomandă să recurgem la produse mai uşoare, precum fructele sau legumele.

Specialiştii recomandă 5 paşi esenţiali pentru a da „o gură de oxigen” organismului după mesele bogate de Paşte.

Primul pas pentru a ne reveni după mesele copioase este să bem mai multă apă. Putem adăuga limonadă fără zahăr, supe, ciorbe. Ne vom recăpăta mai rapid energia şi vom ajuta chiar la reducerea retenţiei de apă, scrie agenția Mediafax, citată de Monitorul de Cluj.

Pasul doi constă în consumul mai mare de legume.

Trebuie să consumăm în special salate cu verzituri de primăvară, rucola, spanac, leurdă, untişor, măcriş, chiar şi gătite, cum ar fi urzicile. Rădăcinoasele, precum ţelină, morcov, sfeclă roşie, pot fi făcute şi suc. Aportul de potasiu şi magneziu va ajuta la eliminarea excesului de sare.

După mesele bogate de Paşte, este necesar să reducem consumul de alimente „grele”.

Fie că vorbim de carne, ouă sau cozonac şi pască, trecem acum pe alimente mai uşoare precum peşte, iaurt, legume, fructe. Ele vor da  pauza binemeritată aparatului digestiv, dar vor aduce în acelaşi timp şinutrienţii esenţiali, de care avem nevoie. De asemenea, trebuie să ajutăm digestia, iar ghimbirul are efecte benefice în acest sens.

Condimentele care ajută digestia şi enzimele digestive pot fi şi ele de mare ajutor. Ghimbirul poate fi inclus în reţetele de carne sau chiar în limonadă. Ceaiurile hepatobiliare şi extractele de plante pentru protecţia ficatului, precum silimarina, sunt binevenite, mai ales pentru cine a întrecut măsura cu alcoolul.

Nu în ultimul rând, mişcarea este esenţială după mesele bogate de sărbătoare.

Soluţia reală pentru arderea caloriilor în exces este să facem  mişcare. La început cu plimbări în aer liber, apoi gimnastică, alergare uşoară sau bicicletă. Ar fi un start bun pentru un program de intrare în formăpentru vară, crescând intesitatea şi durata, după posibilităţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*