Cum va fi vremea de Crăciun în Transilvania? Prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii au publicat, luni, prognoza pentru perioada 13 – 26 decembrie. Vom avea parte de ninsoare de sărbători?

Potrivit meteorologilor, vremea în Transilvania se răcește în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor ajunge din data de 18 decembrie la -10…-8 grade, iar în mai multe zone va ninge, îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vremea în Transilvania

Media temperaturilor maxime va avea valori în jurul a 3 grade la începutul primei săptămâni de prognoză și va avea o tendință de scădere treptată de la o zi la alta, până spre -1…0 grade la jumătatea intervalului și până la -4…-3 grade spre finalul acestuia. Media valorilor termice nocturne nu va avea variații semnificative în primele nopți și se va situa astfel la valori de -3…-1 grad, iar din data de 18 decembrie va fi în scădere treptată, până spre -10…-8 grade.

Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi din interval și în perioada 16 – 18 decembrie.

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va avea valori negative pe întreg parcursul intervalului. Astfel, în primele zile nu se vor înregistra variații semnificative și se vor atinge valori de -4…-2 grade, însă ulterior tendința va fi de scădere continuă spre -8…-6 grade în cea de-a două săptămână de prognoză. În primele nopți, media valorilor termice nocturne va avea mici oscilații și se va situa în jurul a -7 grade, însă ulterior va fi în scădere spre valori de -13…-12 grade spre finalul intervalului. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în prima zi și în intervalul 16-19 decembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*