Cum va fi vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni?

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 22 august-4 septembrie. Potrivit meteorologilor, vremea va deveni mai răcoroasă.

Vremea va deveni mai răcoroasă, în general, la nivelul întregii ţări pe parcursul următoarelor două săptămâni (22 august – 4 septembrie), deşi vor mai exista zile în care temperaturile maxime vor mai atinge 33-34 de grade Celsius, arată prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În acelaşi timp, ploile îşi vor face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor, cu preponderenţă după data de 31 august.

Vremea în Transilvania

La începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în general mai apropiate de normele perioadei, cu maxime în medie de 26…28 de grade, apoi va urma o încălzire apreciabilă a vremii, astfel că între 25 şi 31 august aceasta va deveni din nou călduroasă, cu temperaturi diurne de 30…33 de grade, mediat regional.

Pentru ultimele zile din interval este estimată o răcorire a vremii, fiind de aşteptat temperaturi mai apropiate de mediile multianuale. Minimele termice vor fi, în mare parte din interval, peste cele obişnuite în această perioadă din an, în medie de 14…17 grade, cu valori mai coborâte în unele nopţi în zonele depresionare. În primele zile şi cu probabilitate mare spre sfârşitul intervalului de referinţă, vor fi manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe suprafeţe restrânse se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea la munte

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18…25 de grade, mai ridicate la altitudini mai joase în perioada 25-31 august, iar ale minimelor de 8…15 grade. O posibilă răcorire a vremii este estimată pentru începutul lunii septembrie, dar şi atunci temperaturile vor depăşi în general mediile multianuale. La începutul perioadei de referinţă (22-24 august), pe arii extinse vor fi averse şi se vor acumula local cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 31 august.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*