”Cuplurile de Aur” din Șelimbăr vor fi premiate și în acest an

Premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie a devenit o regulă la Șelimbăr. În acest an ”cuplurile de aur” vor primi câte 1000 de lei.

Consilierii locali din Șelimbăr vor vota miercuri, în cadrul ședinței din luna ianuarie, propunerea ca premierea cu 1.000 de lei a cuplurilor care aniversează 50 de ani căsătorie să devină o regulă în comunitate, iar proiectul inițiat anul trecut să fie păstrat și în acest an.
Un proiect în acest sens a fost inițiat de primarul Marius Grecu.
”Se aprobă acordarea <diplomei de aur> și a premiului în sumă de 1.000 de lei net pentru fiecare dintre cuplurile din comuna Șelimbăr care aniversează 50 de ani de căsătorie și peste 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în cursul anului 2023. Acordarea diplomei de onoare și a premiului se va realiza într-un cadru festiv”, se precizează în proiect.
Ideea vine după ce autoritățile locale au constatat că în societatea actuală familia este des amenințată de destrămare prin divorț, și, astfel, au decis să facă această premiere din respect pentru cuplurile care au reușit să păstreze căsătoria neîntreruptă pe parcursul a 50 de ani de căsătorie.
Anul trecut, opt cupluri de șelimbăreni au fost sărbătorite în cadrul unui eveniment în care s-a vorbit mult despre toleranță, iubire, încredere și respect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*