Curățenie în Parcul Sub Arini

Asociația „Joaca de-a ecologia” invită familiile sibiene la acțiunea „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini”, sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 10.30, la Cupola din parc.

Evenimentul se bucură de prezența actriței Ofelia Popii și a familiei acesteia. Scopul său este de a igieniza parcul, de a-i învăța pe cei mici să respecte natura și de a încuraja folosirea coșurilor de gunoi. „Mi-a plăcut ideea ca părinți și copii să participe la o astfel de inițiativă. Urăsc mizeria din parcuri și de pe străzi. Sper ca publicul larg să înțeleagă ce mesaj dorim să transmitem. Pentru copii va fi o activitate distractivă și educativă, în același timp”, a menționat actrița.

Pentru a trage un semnal de alarmă publicului larg cu privire la tematica aruncării gunoaielor pe jos, asociația va instala în parc panouri de mari dimensiuni care prezintă povestea cărții „Prietenii naturii”, al cărei personaj principal, un băiețel pe nume Tudor, este răsplătit de către pădure și animalele ei cu elemente din natură cu puteri magice pentru că își ajută părinții să ecologizeze parcul central din orașul său. Mai mult, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi vor fi prinse de copaci de către voluntarii „Joaca de-a ecologia”.

Organizatorii au pregătit surprize copiilor: insigne, cretă colorată, limonadă, iar participanții vor avea la dispoziție loțiuni naturale anti-insecte. Participanții la „Curățenia cu cei mici” vor primi mănuși de plastic și pungi de gunoi, fiind încurajați să își aducă cele necesare: apă, pălării sau șepci, loțiune de soare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*