Curs de formare pentru cadrele didactice în cadrul unui proiect Erasmus +

În perioada 8-12 august, s-a desfășurat în localitatea Acharavi din Grecia cursul de formare intitulat „ Acreditare Erasmus în domeniul educației școlare”.

Erasmus+

Cursul s-a desfășurat în cadrul unui proiect Erasmus + inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și derulat în parteneriat cu mai multe unități școlare din județul Sibiu, printre care și Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu.

Participanții la lucrările proiectului au fost din România, Estonia și Grecia, totalizând un număr de 25 de cadre didactice. Modulele de formare din cadrul  proiectului s-au referit la prezentarea de noi metode și tehnici, metode tradiționale adaptate în comunicarea cu cadrele didactice, cu părinții elevilor, cu elevii, cu partenerii educaționali șamd. Exemplele de bună practică privind managementul instituțional din alte țări au constituit un alt element de cunoaștere în cadrul cursului.

Componenta educațională, alături de celelalte componente privind dezvoltarea instituțională, viitoarele parteneriate, modelele de acțiune și rezolvare a problemelor întâlnite în decursul anilor de funcționare, componenta culturală, șamd au contribuit la succesul și la atingerea obiectivelor proiectului.

Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu a fost reprezentat de către dir. adj. prof. dr. Pădurean Teodor Mihail și Filip Valentin, profesor, membru în Consiliul de Administrație.

Cei doi au ținut să mulțumească  Inspectoratului Școlar pentru cooptarea în acest proiect și să îndemne colectivele didactice să participe la cât mai multe proiecte de formare și dezvoltare profesională.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*