Cursanți din trei țări experimentează tehnici medicale moderne la Sibiu, printr-o școală de vară finanțată cu fonduri europene | VIDEO

Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Universitatea de Studii ”Niccolo Cusano” din Italia şi Universitatea ”Las Palmas de Gran Canaria” din Spania lansează o școală de vară interdisciplinară de neurochirurgie și bioinginerie, organizată în cadrul proiectului Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study – Brain IT.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc în această dimineață, în Sala Senatului a ULBS, în prezența profesorilor universității spaniole – prof. dr. Juan Ruiz, dr. Nayra Pumar,  prof. dr. Mario Monzon, profesorilor universității italiene – prof. Ilaria Cacciotti, assist. prof. Michele De Santis, dar și a unor profesori și medici de renume din țară – prof. Stefan Florian, prof. A.V. Ciurea, prof. Iulian Antoniac.

Proiectul BrainIT, având sprijin financiar prin programul Erasmus+ Strategic Partnerships, urmărește îndeplinirea a câtorva obiective îndrăznețe, printre care: implementarea tehnologiei ICT în activitățile de predare și instruirea prin utilizarea de telemedicină, sub forma de transmisii live din sala de operații; crearea de materiale interactive de predare, prin utilizarea de tehnologie 3D pentru reconstrucția fidelă a craniului pe diverse patologii: tumori, traume; organizarea a trei școli de vară; publicarea unei cărți disponibilă în formă fizică și digitală, și crearea unei platforme online cu acces gratuit la materialele educative inovative și de actualitate în domeniul neurochirurgiei și bioingineriei.

Prima dintre aceste școli interdisciplinare de neurochirurgie şi bioinginerie, intitulată ”Trauma în neurochirurgie”, debutează astăzi și se va desfășura până pe 28 iulie, în cadrul ULBS şi a Spitalului Județean Sibiu, iar cursanții din cele trei ţări participante vor avea oportunitatea de a experimenta viaţa reală a unui medic, pe întregul parcurs de diagnosticare şi tratare, vor realiza operații simulate pe cranii artificiale 3D şi vor asista la cursuri şi workshop-uri organizate de profesori şi medici de renume din România şi din străinătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*