Cursurile apelor din oraș, curățate de lucrătorii Primăriei. Plus măsuri împotriva ciorilor

Primăria Sibiu continuă curățenia și întreținerea spațiilor publice din oraș cu noi activități.

Astăzi, Serviciul de Salubrizare a demarat lucrările de decolmatare a râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu, îndepărtând deșeuri și lemne care blochează cursul apei.

În prezent, o echipă a firmei contractate lucrează la curățarea râului Cibin, în zona șoselei Alba Iulia – strada Maramureșului. O altă echipă lucrează pe pârâul Trinkbach, începând de la Grădina Zoologică și până în parcul Sub Arini.

Acțiunea va continua cu pârâul Rossbach și râul Valea Săpunului.

O altă activitate desfășurată în lunile martie și aprilie este aceea de toaletare a copacilor pentru împiedicarea cuibăririi ciorilor. În acest sens, s-au toaletat crengile mai înalte pe care se formează de regulă cuiburi în parcuri și pe mai multe străzi: Gladiolelor, Pedagogilor, Solidarității, Transilvaniei, bulevardul Victoriei, Șoseaua Alba Iulia, Calea Dumbrăvii, Aleea Șelimbăr și Aleea Petuniei.

De asemenea, au fost montate benzi anti-păsări, cu țepi care să împiedice păsările să se așeze și să își facă cuiburi în parcurile Sub Arini, Tineretului, Petőfi Sándor, în cel din cartierul Terezian și cel de pe strada Cristian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*