Dacă incidența cazurilor de Covid 19 va trece de 6 la mie, purtarea măștilor pe stradă va redeveni obligatorie. Cu unele excepții

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste şase cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie în aer liber, dar că vor exista şi anumite excepţii.

„La rata de peste şase la mie, da, va fi obligatorie (purtarea măştii în aer liber, n.r.), dar vor fi şi excepţii, anumite activităţi. Asta o veţi vedea când se va emite ordinul ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care vor stabili şi excepţiile, unde nu se poartă. De exemplu, dacă sunt activităţi sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta. Dar în zonele care sunt aglomerate, în zonele unde există risc de infecţie, acolo se va purta. Dar se va emite un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, care va stabili aceste excepţii. Va apărea, sperăm, în cadrul zilei de luni”, a arătat Arafat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul  Victoria.

În prezent în Municipiul Sibiu rata incidenței a ajuns la 5,15 la mia de locuitori cu un număr de 876de cazuri active. În condițiile în care rata incidenței la mia de locuitori va continua să crească la fel ca în ultimele zile, în curând se va ajunge la 6 la mie, iar măștile de protecție vor redeveni obligatorii și în aer liber. Deocamdată purtatul măștii este recomandat în aer liber, dar doar în stațiile mijloacelor de transport în comun, în piețe, târguri și iarmaroace sau în locurile foarte aglomerate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*