Dacii de colecție la Muzeul ASTRA

Vă plac mașinile vechi? Nostalgicii vremurilor de odinioară au ocazia să (re)vadă câteva autoturisme Dacia 1300 și 1310, duminică, 28 mai, la Muzeul Astra. Organizatorii vor desfășura evenimentul în același loc unde a fost făcută, în urmă cu 38 de ani, o fotografie din colecțiile muzeului care înfățișează mai multe Dacii și alte autoturisme în vogă la acea vreme.

Foto: Muzeul ASTRA
Duminică, 28 mai 2023 între orele 10.00 și 18.00, în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, intrarea principală în Muzeul ASTRA sibienii și turiștii vor avea ocazia să admire câteva autoturisme Dacia vechi.
Mai exact, între 5-10 autoturisme Dacia 1300 și 1310, din perioada anilor ’70-’80, vor fi prezentate, împreună cu propriile povești, adunate de către actualii proprietari ai mașinilor. Obiecte, printre care și costume de epocă, inclusiv din colecțiile Muzeului ASTRA, vor întregi mica expoziție, care va fi comunicată publicului de către muzeograful Adrian Alexe.
Cu siguranță celor care au condus și văzut Daciile făcându-și treaba, evenimentul le va trezi amintiri plăcute. Vă mai amintiți de copilăria anilor ’70-’90, în care adulții, în zilele și orele libere, reparându-și Daciile, socializau între ei și adunau copiii curioși în jurul lor, care între două reprize de fotbal printre blocuri se uitau cu admirație la motoare care erau meșterite de către tați și vecini? Dar credem că și celor mult mai tineri le vom stârni curiozitatea.
În fotografia alb-negru, din arhiva muzeului nostru, realizată în anul 1985, în parcarea Muzeului Tehnicii Populare, vedem Dacii 1300, 1310, un autobuz Roman 111 și un autocar Mercedes O302 sau Iran National. Ne vedem după 38 de ani, în același loc!”, transmit reprezentanții muzeului sibian.
Organizatori ai evenimentului sunt Muzeul ASTRA și Club Dacia Nostalgia, iar evenimentul este dedicat tuturor celor care trec poarta Muzeului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*