Dăm lovitura? CFR Cluj – FC Hermannstadt

FC Hermannstadt și CFR Cluj trag azi cortina peste Superliga României 2022. Se întâlnesc de la ora 20, în Gruia, în epilogul etapei a 21-a, totodată ultimul meci oficial din acest an.

foto arhiva: facebook/FCH

Pe o vreme rece și în prag de sărbători, ambele echipe caută resurse pentru a da maxim de randament. Clujenii au nevoie de o victorie, dacă vor să savureze sarmalele de Crăciun din poziția de lideri ai clasamentului, în vreme ce ai noștri țintesc toate cele 3 puncte pentru a ierna pe poziție de play-off.  Cea mai grea misiune a antrenorilor Marius Măldărășanu și Dan Petrescu este de a-i păstra conectați pe jucători la importanța partidei, într-o perioadă în care peste tot se aud acorduri de colinde, iar orașele sunt cuprinse de atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Sibienii vor să dea lovitura în Gruia, cu atât mai mult cu cât n-au reușit nicio victorie în fața campioanei. CFR conduce detașat în clasamentul ultimelor 6 partide directe, cu 4 victorii și 2 rezultate de egalitate, ultimul succes fiind consemnat la finalul lunii trecute, 3-2 (2-1) la Mediaș. A fost un meci intens disputat, cu o echipă sibiană care a revenit de la 0-2, dar care a suferit din cauza a prea multe erori individuale.

VEZI cum a fost în ultima partidă directă dintre FC Hermannstadt și CFR Cluj 2-3 (1-2)

Măldărășanu e însă capabil de meciuri mari, iar partida din această seară este deschisă oricărui rezultat. O recunosc și clujenii. „Sunt conștient de greutatea meciului. Cei de la Sibiu, dacă vor câștiga, vor termina anul în play-off”, a declarat Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Marius Măldărășanu și-a avertizat jucătorii să fie mai atenți la fazele fixe. De altfel, la antrenamente s-a concentrat pe îndreptarea erorilor din meciul direct anterior. „Trebuie să începem cu încredere, curajoși și bineînțeles foarte responsabili la momentele fixe pentru că este o echipă care pune accent pe fazele fixe. Noi am avut ceva probleme și asta și încercăm și lucrăm, să corectăm acele greșeli. Îmi doresc să jucăm cu încredere!“, a declarat Măldărășanu înaintea plecării la Cluj-Napoca.

Pentru partida din această seară, FC Hermannstadt nu poate conta pe Ionuț Stoica (accidentat) și pe Saed Issah (suspendat în urma cartonașului roșu primit etapa trecută). Măldărășanu e chemat așadar să găsească o formulă ideală, în condițiile în care are la dispoziție doar 2 fundași centrali „de meserie“.

CLASAMENT

sursa: LPF

DECLARAȚIE Marius MĂLDĂRĂȘANU:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*