Dan Barna: ”Putin desface șampania!” (CP)

Guvernul Austriei prin votul de astăzi din Consiliul JAI împotriva intrării României în spațiul Schengen a jignit și umilit românii și i-a tratat ca pe cetățeni de mâna a doua, alimentând masiv retorica antieuropeană finanțată de Moscova.
Guvernul Austriei a confiscat în interes propriu Uniunea Europeană și valorile fundamentale care sunt libertatea și solidaritatea europeană. Austria a dat o palmă și o lovitură puternică credibilități proiectului Uniunii Europene și cetățenilor români pe care i-au umilit.
Eșecul de astăzi al României este si eșecul președintelui Klaus Iohannis și al Guvernului PSD/PNL care ratează un obiectiv major pentru interesele românilor: intrarea României în Schengen. Strategia de „politică externă prin absență” nu a dat roade.
Locul României este în Schengen. O știm cu toții, o știu comisarii europeni și o știu majoritatea statelor din UE.
Este paradoxal cum suntem martorii unui val de solidaritate din partea majorității reprezentanților Uniunii Europene și în același timp a refuzului guvernului din Austria, refuz motivat de interese personale si argumente ridicole și false.
Regula unanimității a fost gândită pentru guverne care acționează rezonabil în interesul superior, comun al Uniunii Europene. Astăzi această regulă a fost pervertită.
În această seară Putin desface șampania.
Deputat USR Dan Barna, Vicepreședinte Camera Deputaților

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*