Dan Barna (USR): În ultimul an, Guvernul şi Parlamentul au funcţionat ca o casă de avocatură a lui Liviu Dragnea

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, deputatul sibian Dan Barna, a declarat sâmbătă, la Timişoara, că Guvernul şi Parlamentul au funcţionat, în ultimul an, „precum o casă de avocatură şi de mentenanţă a lui Liviu Dragnea”. 

„Păcat că timp de un an România a avut o agendă total diferită de agenda reală a cetăţenilor sau de agenda europeană din care noi facem parte. Timp de un an, Guvernul şi Parlamentul României nu au făcut altceva decât să funcţioneze precum o casă de avocatură şi de mentenanţă a lui Liviu Dragnea. Noi ne-am ocupat de probleme individuale penale ale unor lideri”, a susţinut Dan Barna, citat de AGERPRES.

În opinia sa, în acest răstimp trebuiau luate în discuţie probleme legate de poziţionarea României faţă de nucleul central franco-german din Europa, care ar trebui să fie poziţia ţării noastre faţă de migraţie, de următoarele politici europene. ”Toate acestea nu există în dezbaterea publică şi în dialogul cetăţenilor, pentru că actuala guvernare a transformat miza meschin-umană penală a câtorva lideri în strategia naţională de dezvoltare a României. De un an, doar asta facem. De aceea, iniţiativa noastră ‘Fără penali în funcţii publice’ vine în această perspectivă. Dacă nu am fi avut persoane cu probleme penale în conducerea statului, am fi discutat despre aceste teme, despre Europa, despre politici sociale, dezvoltare economică şi nu despre ceea ce s-a întâmplat”, a detaliat Barna.

Preşedintele USR a participat sâmbătă la conferinţa cu tema ”Viitorul Europei este viitorul României: Primul pas spre Sibiu 2019”, organizată de USR Timiş, în cadrul căreia a fost lansată Platforma EUSR, ”o structură prin care toate resursele umane de la nivelul Bruxellesului sunt invitate să susţină poziţiile, iniţiativele din România, coroborate şi alineate cu ceea ce se întâmplă în Europa”.  Dan Barna a precizat că dezbaterea este prima din cadrul partidului prin care USR încearcă să aducă pe agenda publică naţională şi decizia legată de viitorul Europei. ”Vedem En Marche, partid care în Franţa a schimbat logica politică (…), iar dezbaterea de azi, la care sunt invitaţi şi reprezentanţi ai celorlalte familii politice, Grupul Verzilor, ALDE Europa, îşi propune să le arate membrilor USR alternativele, direcţiile, după care să luăm cea mai bună decizie în preajma alegerilor europarlamentare din 2019”, a punctat preşedintele USR.

Potrivit liderului USR, poziţia formaţiunii faţă de viitorul Europei, ca partid european, modernizator, de valori liberal-europene, este una de susţinere a dezvoltării private, a clasei de mijloc, ceea ce are România nevoie inerent, independent de ideologie. ”USR este singurul partid asumat declarat proeuropean şi de apropiere de nucleul dur european Franţa – Germania, pentru mai multă integrare şi dezvoltare în această direcţie. Ideea curentelor naţionaliste, care din păcate au prins rădăcini în ţările din jur, Ungaria şi Polonia, nu este una care să poată duce România spre o direcţie pozitivă”, a spus preşedintele USR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*