Dan Fleșeriu a încheiat colaborarea cu CSU Sibiu

Valorosul antrenor sibian Dan Fleșeriu și-a anunțat ieri demisia din funcția de antrenor principal al echipei CSU Sibiu. După 6 ani de creat echipe, visuri, de jucat mai mereu cu gândul la titlul național, de performanțe în baschetul internațional, de multe, multe victorii. A cedat tensiunilor apărute în sânul clubului sibian, confruntat cu un start cumplit de sezon.

foto: facebook/csu sibiu

Două serii de înfrângeri consecutive în campionat, de 4 și respectiv 3, au aruncat echipa sibiană pe ultimele locuri în clasament. O situație greu de digerat în lumea baschetului local, obișnuit cu succese și planuri mărețe. Din păcate, jucătorul/jucătorii solicitați încă din turneul amical spaniol dinaintea startului de sezon n-au mai apărut, iar CSU a jucat meci de meci cu o bancă extrem de scurtă. Practic, Dan Fleșeriu s-a bazat pe același grup de șase-șapte jucători, după accidentările lui Rotaru și Evan Fitzner, americanul plecând acasă zilele trecute. Iar rezultatele s-au văzut. Vestea a venit oarecum ciudat, tocmai după ce echipa sibiană a dat semne de revenire, cu două victorii consecutive și un program rămas până la finalul acestui an extrem de favorabil. Și tocmai după ce clubul a anunțat că se întărește cu un nou american – pivotul James Padgett (30 de ani, 2,03 m), care a început sezonul în Bulgaria, la Rilski Sportist.

„În dimineața zilei de astăzi (nr-ieri), cu câteva minute înaintea antrenamentului programat pentru ora 11, antrenorul echipei, Dan Fleșeriu, a sosit la sală pentru a-și anunța jucătorii că antrenamentul de ieri (6 decembrie) a fost ultimul pentru el din postura de antrenor principal al echipei. În același timp, antrenorul sibian a trimis pe adresa oficială a clubului notificarea de denunțare unilaterală a contractului dintre el și clubul CSU Sibiu. În fața unei decizii fără echivoc, Consiliul de Administrație a fost convocat de urgență pentru a remedia în cel mai scurt timp situația dificilă prin care trece echipa în aceste momente. Pentru a asigura continuitatea echipei, antrenorul secund al primei echipe, Miguel Angel Hoyo a acceptat provocarea de a asigura conducerea echipei până la finalul acestui sezon. El va fi ajutat din postura de antrenor secund de Cătălin Vulc. Îi mulțumim lui Dan Fleșeriu pentru cei peste șase ani petrecuți alături de echipa fanion a orașului Sibiu, echipă cu care a obținut în trecut rezultate remarcabile, printre care câștigarea Cupei României, în anul 2019. Mult succes în proiectele viitoare!“, “, a transmis CSU Sibiu.

Așadar, Dan Fleșeriu se desparte de CSU Sibiu după o perioadă frumoasă, în care galeria celor mai frumoși suporteri din țară s-au extins de la o jumătate de tribună la întreaga sală, încă de la primul meci din sezonul regulat. Grupul Fleșeriu – Floca – Buduleci, cu sprijinul Gabrielei Vișan, a crescut la cote maxime, în toată această perioadă, dragostea pentru culorile galben-albastre. E un moment trist, cu atât mai mult cu cât acest grup părea extrem de solid, special construit din prieteni, toți sibieni. Și totuși, a cedat la prima furtună mai serioasă. „Își mai aduce cineva aminte de lacrimile lui Fleșeriu de la conferința de presă de acum 4 ani? «Vreau să joc o finală și să o câștig». Pentru asta, pentru că este sibian și pentru că a fost aici cu sufletul alături de noi, trebuia lăsat să își încheie contractul“, e de părere Nicu Scorvelciu, unul dintre cei mai cunoscuți suporteri ai echipei sibiene.

Miguel Angel Hoyo, noul antrenor principal al CSU Sibiu (foto: facebook/CSU Sibiu)

În vârstă de 47 ani, spaniolul Miguel Angel Hoyo a fost adus chiar în vară de CSU Sibiu pentru a completa stafful nostru tehnic. Cu mai bine de două decenii de experiență în antrenorat, Hoyo a activat recent la Baskonia, unul dintre cele mai cunoscute cluburi din țara sa natală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*