Dan Puric: Centenarul, un fiasco

Actorul Dan Puric a criticat modul în care a fost sărbătorit în acest an un secol de la Marea Unire din 1918, în conferinţa „Jertfa unirii noastre”, care a avut loc aseară, la Sibiu.

„Vorbim despre Centenar. Realizaţi şi dvs. că, în afară de Biserică, totul a fost un fiasco, un compromis tragic, o incapacitate publică de a ne apropia sufleteşte şi moral de cei de acum o sută de ani, care au intrat sub glie ca noi să fim demni, întregi şi liberi”, a afirmat Puric.

Actorul a mai declarat că acest Centenar „a fost o probă de foc” pentru poporul român. „Vremurile sunt cumplite, pe care le trăim. Vremurile sunt confuze. Nu ne putem asuma la jumătate măsura veacului acesta, trebuie să-l înfruntăm. A fost o probă de foc acest Centenar în care s-a evidenţiat, într-un fel, gradul de înrobire sufletească pe care îl are poporul român astăzi”, a spus Dan Puric.

Câteva sute de sibieni au participat la conferinţa susţinută de Dan Puric, în biserica de pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Sibiu, potrivit AGERPRES. La eveniment a fost prezent şi Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza.

One Comment

  1. Scena9 says:

    În ultimii ani, Puric și-a însușit rolul de „apostol al credinței” pe oriunde s-a putut: de la decoruri de talk-show, la scena Ateneului Român, apoi pe scene mai prăpădite de prin localități mici și mijlocii. Prestațiile sale sunt adesea plătite din bani publici, de către primării și alte instituții. Era să ajungă și în comuna argeșeană Ștefănești, dar acolo s-a ivit ditamai scandalul între primăriță și viceprimar. Acesta din urmă n-a fost de-acord cu bugetarea unei invitații pentru Puric, pentru că „nu cântă prea frumos”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*