Dani COMAN: „Am revenit cu tot sufletul, la fel de entuziast și de motivat!“

Dani Coman a revenit în „lumina reflectoarelor“ odată cu noul mandat de președinte executiv al FC Hermannstadt. Spune că pedeapsa aplicată echipei, prin care i s-au luat 9 puncte din cauza unor datorii mai vechi, l-a determinat să aleagă să lupte din nou pentru Sibiu. Totodată, printre obiectivele imediate se numără prelungirea contractului lui Măldărășanu, dar și restabilirea unității în tribune, în favoarea fotbalului sibian.

foto: captura video/FC Hermannstadt

Am revenit cu tot sufletul, la fel de entuziast și la fel de motivat cum am venit și prima oară. Îmi doresc extrem de mult să facem performanță în continuare, așa cum am făcut și prima dată când am venit la Sibiu. Ne-am îndeplinit un obiectiv, acela de a promova această echipă, din fericire pentru sibieni și pentru noi toți, am promovat. Acum echipa a revenit la Sibiu, a revenit pe un stadion extraordinar de frumos (…)

Îmi doresc ca stadionul să fie plin la fiecare meci, oamenii să susțină echipa, pentru că e echipa orașului, echipa oamenilor care își doresc și și-au dorit întotdeauna fotbal la Sibiu. Mă bucur că fac parte din acest proiect și sper să facem performanță în continuare.“, a spus Dani Coman într-un interviu publicat de FC Hermannstadt.

Dani Coman s-a înhămat la o muncă dificilă, cea de recuperare a celor 9 puncte. Spune că pleacă de la 20 la sută șanse, dar are încredere că poate obține victoria la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.   

A fost un moment, atunci când s-au pierdut cele 9 puncte. Am zis că, indiferent de ofertele pe care le-am avut și de discuțiile pe care le-am purtat în toată această perioadă în care am plecat de la Sibiu, în doresc să revin, îmi doresc să lupt alături de colegii mei pentru a recâștiga cele 9 puncte. Sunt câștigate pe teren, sunt muncite pe teren. Știu ce înseamnă un meci de fotbal, știu ce înseamnă să muncești în fiecare zi, știu ce înseamnă din punct de vedere al antrenorului. Să pregătești fiecare antrenament, să pregătești meciul, să îți câștigi punctele, după care să le pierzi la comisii.

Din păcate nu suntem în cel mai favorabil moment în acest proces dar vom lupta pentru a le recâștiga și a reveni acolo unde FC Hermannstadt cred că a demonstrat că îi este locul. (…) Din păcate, în România am pierdut tot ce se putea pierde, inclusiv recursul. Ne vom lupta la TAS, pentru a demonstra că ar trebui să primeze criteriul sportiv. Vom lupta cu toate resursele pentru a ne recupera punctele“

Președintele executiv al FC Hermannstadt va căuta să îl mențină la Sibiu pe antrenorul Marius Măldărășanu. „Un alt obiectiv foarte important pentru mine este cel de a-i prelungi contractul lui Măldărășanu. A demonstrat că este un antrenor foarte bun. Împreună cu staful a avut o performanță extraordinară, aceea de a promova și de a face rezultate extrem de bune în prima ligă. În doresc să continuăm mulți ani de acum încolo cu Măldă și să reușim performanțe în continuare.“

Potrivit președintelui Dani Coman, e nevoie de unitate, de tribune pline și de încurajările publicului, mai ales în momentele grele, pentru ca echipa să primească acel plus de energie care poate fi de multe ori decisiv într-un meci. „M-a bucurat extrem de mult revenirea Hermannstadt-ului la Sibiu. Am fost la meciul de inaugurare al stadionului, la meciul cu Farul și am văzut o atmosferă extraordinară… galeria, inclusiv suporterii de la celelalte tribune. A fost o atmosferă cum rar vezi pe stadioanele din România, exceptând ceea ce se întâmplă la Rapid, Petrolul, U Cluj și… mai sunt doar câteva. Făcând o paralelă cu ce s-a întâmplat la meciul cu FCSB-ul, înțelegem cu toții nemulțumirile unor oameni, inclusiv din galerie, de la alte tribune. Dar așa cum am făcut-o prima oară când am venit la Sibiu, îmi doresc ca toată lumea să fie alături de această echipă pentru că merită. A demonstrat și-n Liga 2, a demonstrat și-n prima ligă că merită să fie susținută. Jucătorii au nevoie de suportul publicului pe parcursul unui meci. Sunt momente în care aportul publicului și al galeriei îți mai dă încă 30 la sută din putere (…) Am revenit la Sibiu. Haideți să fim uniți cu toții și să aducem această echipă acolo unde ne dorim“, a transmis Dani Coman.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*