Daniela Cîmpean despre deszăpezirea drumurilor județene: ”Monitorizare live, organizare și aproape 60 de utilaje” (CP)

Drumuri și Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Județean Sibiu, va monitoriza video, începând cu acest sezon, aproape 50 de puncte  din județul Sibiu,  în scopul intervenției la deszăpezire.

”Consiliul Județean Sibiu și-a asumat conectarea tuturor comunităților prin rețele de drumuri  sigure și a investit constant și consistent în modernizarea acestora. Societatea de Drumuri participă la efortul nostru printr-o administrare eficientă a celor peste 950 de kilometri de drumuri județene, dar și prin menținerea circulației optime pe acestea în timpul iernii. Monitorizarea video, asigurarea permanenței în Comandamentul de iarnă, inființat la Societatea de Drumuri, organizarea și cele aproape 60 de utilaje sunt garanția  că nu vom avea probleme de circulație pe drumurile județului în această iarnă”, afirmă  Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Monitorizarea video s-a realizat prin conectarea, pe bază de protocol, cu administrațiile locale, a camerelor deja existente din 47 de unități administrativ teritoriale. Lor li se va adăuga accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platoș care, de asemenea, a confirmat disponibilitatea sa de a participa la acest proiect.

”Noua viziune a Societății Drumuri și Poduri nu înseamnă doar investiții în utilaje și echipamente, deși acestea sunt însemnate,  ci si utilizarea tehnicii actuale în activitățile noastre. Urmărim promptitudinea și eficiența în acțiunile noastre, iar demersul actual are o contribuție importantă la aceste scopuri.

Aproape în totalitate primăriile din mediul rural din județul Sibiu au acceptat să participe la proiectul nostru și au văzut beneficiile pe care le aduce comunităților. Începând cu această iarnă, interventia DPS SA  se va face de îndată, pe baza informațiilor video coroborate cu informațiile meteo. Comandamentul nostru de iarnă funcționeaza non-stop, monitorizarea se face prin ofițer de serviciu permanent”,  explică directorul general al Drumuri și Poduri SA, Mihai Lisan.

DPS SA a încheiat protocoale cu autoritățile locale pentru accesul la camerele video și nu va stoca informații care fac obiectul GDPR, precum numere de înmatriculare sau alte asemenea detalii.

Punctele din care sunt transmise imagini video sunt din întreg județul, inclusiv din comunitățile cele mai îndepaărtate. Pentru deszăpezire,  DPS SA a grupat intervențiile în 8 zone în care va acționa cu 58 de utilaje organizate în cinci baze și puncte de sprijin (Sibiu- cu punct de sprijin Păltiniș, Cârța – cu punct de sprijin Poiana Neamțului, Agnita, Șeica Mare și Dumbrăveni – cu punct de sprijin Blăjel).

În plus, Societatea de Drumuri îndeamnă cetățenii să semnaleze on line orice problemă de pe drumurile județene  pe www.drumuripodurisibiu.ro. Alertele de trafic sunt disponibile, de asemenea, pe www.drumuripodurisibiu.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*