Daniela Cîmpean, dorită de Cîțu în funcția de vicepreședinte PNL

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, are cale liberă spre Biroul Executiv al PNL, odată cu alegerea premierului Florin Cîțu la șefia partidului.

Cîțu este noul președinte al PNL, după ce a câștigat alegerile de astăzi în fața lui Ludovic Orban. Primul ministru adunat peste 60% din voturile celor 5.000 de liberali adunați la congres. „Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă suprinde alegerea dvs, am spus că echipa câștigătoare e singura soluție a PNL. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor. Nu a fost doar o campanie, a fost o mișcare care va schimba România în bine”, a spus noul președinte.

Din „echipa câștigătoare” face parte și Daniela Cîmpean. Ea se află pe lista susținută de Florin Cîțu pentru componența Biroul Executiv și vizează funcția de vicepreședinte. În schimb, liderul liberalilor sibieni, Raluca Turcan, nu se regăsește printre propunerile lui Cîțu, cu toate că s-a numărat printre cei mai vocali susținători ai acestuia. Până acum, ministrul Muncii a fost prim-vicepreședinte al formațiunii.

Mâine, liberalii urmează să desemneze în Consiliul Național echipa de conducere pe următorii patru ani. Conducerea Biroului Executiv urmează să fie aleasă prin vot secret. Pentru aceste funcții pot candida membrii PNL, indiferent pe cine au susținut la șefia PNL, iar cei de pe lista Cîțu ar putea să obțină sau nu voturile necesare pentru a fi aleși.

Din Biroul Executiv al PNL fac parte patru prim-vicepreședinți, un secretar general, 24 de vicepreședinți pe domenii și regiuni, respectiv foștii președinți ai PNL ca membri de drept.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*