Daniela Cîmpean, raportor pentru avizul privind Spațiul European al Datelor Medicale

În cadrul Comisiei pentru Resurse Naturale (NAT) a Comitetului European al Regiunilor, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, a fost numită raportor pentru avizul privind Spațiul European al Datelor Medicale (European Health Data Space).
EHDS – cadru european comun pentru îmbunătățirea schimbului de date medicale și a accesului la acestea pentru asistență medicală eficientă.
Cetățenii europeni vor putea accesa și gestiona propriile date medicale în deplin control și le vor putea partaja în siguranță cu medicii, indiferent de statul membru în care se află la un moment dat.
Consiliul Județean Sibiu este prima și singura autoritate publică locală, din România, până acum, care a implementat o platformă digitală pentru medici și pacienți.
#PortalMedical oferă posibilitatea ca atât pacienții care beneficiază de serviciile spitalelor din subordinea Consiliului și nu numai, cât și medicii, să împărtășească informații și date medicale în format digital relevante în vederea acordării de tratamente și servicii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*