Daniela Cîmpean: „Un subiect extrem de sensibil este problema ursului”

Daniela Cîmpean a făcut un apel către ATOP Sibiu pentru implicare în gestionarea problemei prezenței urșilor în comunitățile umane din județul Sibiu.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a participat astăzi la ședința ordinară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Sibiu, prilej cu care a făcut un apel către membrii ATOP de a se implica în problema prezenței urșilor în orașele și satele din județul Sibiu.

Model de la vecini

În acest sens, președintele a dat exemplul autorităților din județele Alba și Hunedoara care au întocmit un regulament funcțional, care produce efectele scontate. Acest regulament a fost transmis membrilor ATOP, urmând să fie stabilită o întâlnire cu autoritățile din Alba și Hunedoara pentru a se clarifica toate nelămuririle în ceea ce privește implementarea și finanțarea unor măsuri privind problema urșilor.

„Mi-am propus ca, atunci când sunt probleme mai delicate pentru siguranța cetățenilor, să particip la întâlnirile cu dumneavoastră. Cu toții știm că în ultima vreme un subiect extrem de sensibil este problema ursului. Știu că acest subiect a fost în atenția ATOP Sibiu și nu s-a definitivat într-un fel sau altul. Cred că ar trebui cu celeritate să adoptăm anumite măsuri ca să nu mai ajungem în atenția națională. Vă propun o întâlnire cu parte din cei care implementează acest regulament ca să ne răspundă la toate întrebările și să ne convingem că măsura adoptată este una corectă, legală, care aduce beneficii în activitatea noastră”, a spus Cîmpean.

Analiză pe județ

De asemenea, șefa CJ Sibiu a înaintat o altă propunere către ATOP și anume organizarea unei întâlniri cu primarii, cu cei care gestionează fondurile de vânătoare, cu Direcția Silvică pentru a avea o radiografie clară în județ cu privire la zonele de pericol, o analiză completă a tuturor situaților înregistrate referitoare la urși, după care să se stabilească un plan de măsuri pentru a evita incidența cu ursul.

Consiliul Județean Sibiu și-a propus să instaleze niște panouri de mari dimensiuni care prezintă pașii de urmat în situația în care întâlnești ursul, ce vor fi instalate în zonele în care acest lucru este necesar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*