Daniela Cîrlan, un munte de ambiție. Cum a fost refuzată la prima selecție

Interviu emoționant cu fosta mare atletă sibiană Daniela Cîrlan, realizat de o altă sportivă remarcabilă și publicat de 321sport.ro

foto: facebook/Daniela Cîrlan

În prezent profesoară de educație fizică la Școala Finlandeză din Sibiu, Daniela Cârlan a participat la două Olimpiade, visul oricărui sportiv. La Atena, în 2004, când a luat startul în proba de 20 kilometri marș, apoi, 12 ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de la Rio, la maraton. Are în palmares numeroase concursuri câștigate, titluri naționale, a fost vicecampioană europeană de juniori la proba de 5.000 marș.

Pentru performanțele sale sportive, în 2004 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa I.

Daniela Cîrlan are o poveste de viață incredibilă, cu întâmplări care au dezamăgit-o profund în cariera sportivă, dar care au și întărit-o. A fost refuzată inițial la antrenamente, pe când avea doar 12 ani. „Am început practicarea atletismului de la o vârstă fragedă, mai exact la vârsta 12 de ani, iar lucrul acesta s-a întâmplat datorită insistențelor mele. Pe vremea aceea antrenorii veneau la școli unde susțineau tot felul de probe, iar cei mai buni copii începeau practicarea atletismului. Îmi amintesc că am câștigat toate probele, dar cu toate acestea antrenoarea nu m-a selecționat, iar eu nu înțelegeam de ce. Îmi doream să încep practicarea atletismului așa că am început să merg singură la stadion. De acolo nu putea să mă dea afară, iar datorită insistențelor mele visul mi s-a îndeplinit. Puțin timp mai târziu am și aflat motivul pentru care nu am fost selecționată după susținerea probelor de la școală. În vara respectivă mi-am petrecut tot timpul la bunicii, iar zi de zi eram pe afară la joacă. Din cauza faptului că eram bronzată, cu toții au crezut că sunt de altă etnie, așa că au preferat să treacă cu vederea talentul meu.”, a mărturisit Daniela Cîrlan pentru 321sport.ro.

Interviul acordat de Daniela Cîrlan poate fi citit în întregime AICI

Atacată de câini maidanezi în Parcul Sub Arini, în 2014, pe când se antrena, a fost rănită la gambă, însă determinarea ei, ambiția de a merge mai departe în orice condiții, a făcut-o să ajungă doi ani mai târziu la Rio. Este un model pentru orice sportiv care își dorește performanță.

Pasiunea pentru lectură a determinat-o să se așeze la masă pentru a-și împărtăși experiențele în propria carte, care va vedea lumina tiparului cât de curând.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*