De 1 Iunie, PSD Sibiu i-a sărbătorit pe copiii fără părinți

Social-democrații sibieni au petrecut Ziua Copilului alături de copiii de la un centru de plasament din Sibiu.

Cei mici au petrecut o zi de neuitat în Muzeul în Aer Liber din Pădurea Dumbrava, unde au avut parte de numeroase surprize.

„Nimic nu se compară cu bucuria de a le oferi acestor copii motive să zâmbească. Scopul nostru a fost acela de a-i scoate din mediul în care trăiesc zi de zi şi de a-i face să se bucure de toate lucrurile de care se bucură ceilalţi copii. Şi am reuşit! Nu ştiu pentru cine a fost mai mare bucuria… pentru noi sau pentru ei, dar un lucru este cert: a fost o zi de neuitat pentru toată lumea şi vom mai organiza astfel de acţiuni pentru copiii instituţionalizaţi şi în viitor”, a declarat Bogdan Trif, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Sibiu.

Ziua a început cu o plimbare cu autocarul de la centrul de plasament până în Muzeul în Aer Liber. Aici, alături de cei 20 de micuţi, membrii PSD Sibiu s-au plimbat pe aleile pitoreşti şi au admirat frumuseţea naturii, dar şi căsuţele de odinioară. În cele din urmă, au ajuns în zona atelierelor, unde pe pitici i-au aşteptat o mulţime de surprize: au vizionat diafilme cu poveşti, au învăţat să picteze pe sticlă şi pe farfurii de lut şi să împletească. La prânz, copiii au mâncat pizza, apoi au participat la un spectacol interactiv, al căror personaje din poveste au fost chiar ei.

„Măcar pentru o zi, am încercat să le oferim acestor micuţi ceea ce le lipseşte cel mai mult: căldura unei familii şi posibilitatea de a se bucura de copilărie, asemenea celorlalţi copii, de a socializa cu alţi copii. Tocmai de aceea am venit şi noi cu juniorii noştri. În urmă cu câteva luni, când am organizat prima acţiune de acest fel, am promis că vom continua iniţiativa, şi iată-ne acum, din nou, alături de aceşti copii minunaţi. Întâmplarea a făcut să ne reîntâlnim cu câţiva dintre copiii cu care ne-am văzut şi data trecută, iar bucuria a fost imensă, pentru ambele părţi. Pentru noi reprezintă o mulţumire sufletească enormă faptul că le putem oferi acestor micuţi, măcar pentru o zi, ceea ce le oferim şi copiilor noştri. Fericirea de pe chipurile lor ne-a înseninat sufletele şi am luat cu toţii decizia că vom repeta periodic astfel de acţiuni.”, a declarat Cătălin Stanciu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*