De ce să alegi Școala Postliceală „Henri Coandă”?

Școala Postliceală „Henri Coandă” Sibiu anunță începerea înscrierilor pentru anul școlar 2020-2021, la specializările asistent medical generalist și asistent medical de farmacie.

Unitatea de învățământ dispune de trei clase, respectiv una pentru primul an de studii. „Cred că este o oportunitate alegerea acestei forme de învățământ, având în vedere situația actuală a pandemiei”, subliniază directorul Gheorghe Ciubotaru.

Beneficii și oportunități pentru cursanți

Viitorii absolvenți primesc diplome recunoscute la nivel național și internațional la finalul celor trei ani de studii, deoarece Școala Postliceală „Henri Coandă” este o instituție acreditată de Ministerul Educației și Cercetării începând din anul 2015.

Elevii instituției sanitare urmează ore de practică în cadrul Spitalului Județean Sibiu și în laboratorul de nursing de care dispune școala. După-amiaza, cursurile teoretice se desfășoară în cadrul sediului de pe strada Banatului, iar doritorii pot beneficia și de oferta cantinei Colegiului „Cibinium”, aflat în aceeași curte.

„Corpul profesoral este calificat, sunt titularizați toți profesorii și dispun de o pregătire corespunzătoare. Avem profesor de informatică și la începutul fiecărui an le oferim elevilor un CD cu toate cursurile din anul respectiv, pentru a-i ajuta în procesul de învățare. După absolvirea celor trei ani de studii, se asigură locuri de muncă în sistemul medical din Germania și din Austria. Elevii sunt motivați și ne bucurăm de o rată foarte scăzută a abandonului școlar”, a precizat Gheorghe Ciubotaru.

Procedura de înscriere

Taxa de școlarizare este în cuantum de 2.000 de lei pe an și poate fi achitată în 5 rate. Singurul criteriu impus pentru înscriere este absolvirea liceului, însă diploma de bacalaureat nu este obligatorie. Dosarul de înscriere trebuie depus la sediul Școlii Postliceale „Henri Coandă” din municipiul Sibiu, str. Dealului, nr. 4. Actele necesare înscrierii sunt: diploma de absolvire a liceului, foaia matricolă de liceu, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), cartea de identitate, adeverința emisă de medicul de familie, conform căreia reiese că sunteți apt pentru înscrierea la școala postliceală și patru fotografii color, cu autocolant, de dimensiunea standard 3/4. Participanții trebuie să prezinte toate actele originale pentru a controla conformitatea originalului cu fotocopiile. Suma percepută pentru înscriere este de 100 de lei și trebuie plătită la Banca Transilvania.

Informații suplimentare puteți obține telefonic la numărul 0745.032731 sau la adresa de e-mail henricoandasibiu@yahoo.com.

Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*