De la Beatles la standarde jazz. Adrian Nour concertează la Biblioteca ASTRA

Și în 2018, ICon Arts vă invită să redescoperiți spații istorice din Transilvania prin intermediul muzicii clasice și al jazzului. De data aceasta, mult mai devreme, printr-o stagiune organizată în parteneriat cu Biblioteca ASTRA din Sibiu, una dintre cele mai vechi biblioteci din Transilvania.

Sala festivă a bibliotecii, emblemă a decorațiunilor luxuriante de secol XIX, va găzdui concerte jazz, blues, muzică de cameră sau chitară clasică, în avanpremiera ediției cu numărul 16 a Festivalului ICon Arts care va avea loc în această vară.

Luni, 29 ianuarie, de la ora 18.00, publicul sibian este invitat  la inaugurarea „Stagiunii ICon Arts @ Biblioteca ASTRA” prin concertul – eveniment susținut de Adrian Nour Trio. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastrasibiu@gmail.com.

Cunoscutul actor și finalist de la Vocea României va aborda împreună cu band-ul său un program cu totul ieșit din tipare. De la Beatles la standarde jazz, Adrian Nour va interpreta în manieră proprie o selecție de piese pe care le-ați îndrăgit dintotdeauna, însă nu le-ați bănuit vreodată calitățile în versiune jazz.

Iar dacă adăugăm experiența lui Adrian Nour în calitate de actor la Teatrul Național, ori multitudinea de roluri pe care le-a jucat, de la operetă la comedie, dramă sau roluri la TV, concertul se anunță cu adevărat un show unic, găzduit de eleganta sală festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Cu prilejul acestui eveniment, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune expoziția „Jazz pe vinil”, o incursiune în istoria jazz-ului și a Festivalului de jazz de la Sibiu. Vor fi aduse la lumină o serie de discuri de colecție, prin intermediul cărora sunt rememorate personalități și evenimente muzicale de excepție ale scenelor de jazz românești și internaționale. Regăsim aici nume de marcă ale muzicii românești: Aura Urziceanu, interpretând Bach, Paganini sau Duke Ellington, Marius Popp, precum și discuri de Johnny Răducanu.

Desfășurate sub egida „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi”, evenimentele se vor încheia și în cadrul acestei stagiuni cu degustări de produse gastronomice locale și vinuri transilvănene. Una dintre cele mai vechi crame din Transilvania, Jidvei, cu o istorie începută cu secole în urmă, va pregăti după concert o prezentare cu degustare a vinurilor din portofoliu.

Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca Astra este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunități la tine acasă” destinat tinerilor muzicieni români care pot găsi oportunități reale de afirmare acasă, în România. Adrian Nour Trio, Cvartetul Solartis, Viorica Pintilie & Friends, Duo Kitharsis și Blue Noise sunt protagoniștii stagiunii pe care o propune UCIMR în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Concertele se vor desfășura în perioada 29 ianuarie – 26 martie, proiectul fiind conceput pentru a crea punți de comunicare și spații de dialog între publicul larg, muzicieni, melomani, profesioniști din domeniul gastronomiei și oenologiei și, nu în ultimul rând, iubitorii de carte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*