De la școala de vară, la expoziția din iarnă!

Oana Maria Bogorin-Predescu este câştigătoarea premiului oferit în urma Şcolii de Vară de arte plastice de la Răşinari. Aceasta va urma o perioadă de pregătire împreună cu mentori şi profesori de arte plastice, colaboratori ai Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, în vederea realizării unei expoziţii personale ce va avea loc în luna noiembrie, la Primăria Sibiu.

Oana Maria Bogorin-Predescu / foto: Ana Maria Nichitelea

Organizatorii au ales artistul cu cel mai mare potenţial dintre participanţii la Şcoala de Vară de arte plastice de la Răşinari „Nu am vrut neapărat să alegem cel mai talentat participant, ori cel mai tânăr artist cu potenţial, ci am ales persoana care, cu ajutorul unei îndrumări de specialitate, poate creşte foarte mult într-o perioadă scurtă de timp. Oana Maria Bogorin-Predescu are un potenţial enorm”, consideră Tudor Şt. Popa, unul dintre organizatori.

Trei luni de pregătire pentru expoziţie

Perioada de pregătire se va întinde până în luna noiembrie, atunci când artista îşi va expune lucrările în cadrul Galei AIOS. În acest timp, Oana va avea mai mulţi profesori cu ajutorul cărora îşi va perfecţiona diferite tehnici de pictură, astfel încât, la sfârşitul perioadei de pregătire, să rezulte aproximativ zece tablouri ce pot fi expuse.

„Aşa cum am promis la începutul taberei de creaţie de la Răşinari, pentru noi contează foarte mult ce rămâne în urma acestei Şcoli de Vară de arte plastice, astfel că încercăm să dezvoltăm colaborări pe termen mediu şi lung cu participanţii. Unora le-am propus colaborări pe partea de desen şi ilustraţie de carte, altora încercăm să le vindem tablourile către pasionaţii de artă. Oanei încercăm să îi oferim şansa să aloce mai mult timp pasiunii ei – pictura”, spun organizatorii.

foto: Ana Maria Nichitelea

Cine este Oana Maria Bogorin-Predescu?

Oana locuieşte în Sibiu de mai mulţi ani, ea fiind născută în iunie 1978 la Piatra Neamț. Absolventă a cursului de pictură organizat de Școala de Arte „Ilie Micu” din Sibiu, a mai avut până acum expoziții la Sibiu, București, Bistrița și Cluj-Napoca. Deși profesează în domeniul medicinei dentare, îi face mare placere ca în timpul liber să se adâncească în universul formelor și culorilor. În acuarelă, acril sau ulei, surprinde orice temă care o inspiră, fie că este vorba despre natură statică, peisaj, pictură abstractă sau figurativă.

”Școala de Vară de la Rășinari a fost o experiență inedită, savuroasă și intensă, care mi-a oferit oportunitatea să cunosc și să interacţionez cu oameni pasionați de pictură, entuziaști și deschiși să experimenteze și evolueze. Nu m-am gândit că, în urma acesteia, mi s-ar putea oferi o asemenea oportunitate de a continua pregătirea pentru încă o expoziţie. Îmi doresc foarte mult să lucrez în următoarea perioadă pentru realizarea expoziției personale”, a mărturisit tânăra.

O săptămână de creaţie

Şcoala de vară de arte plastice, organizată de către Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu şi Primăria comunei Răşinari, a avut loc în perioada 24-30 iunie. Nouă artişti şi pasionaţi de artă din Sibiu, Brașov, Sfântu Gheorghe, Bistrița, Curtea de Argeș, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț și Copșa Mică au petrecut o săptămână la Răşinari unde, îndrumaţi de artistul plastic sibian Ilie Mitrea, au desenat şi pictat într-un mediu care să nu le distragă atenţia.

foto: Ana Maria Nichitelea

Sistemul de selecţie al participanţilor a fost pe bază de portofoliu, în urma înscrierilor prealabile.

One Comment

  1. Chiriac Cristian Dan says:

    Un mare bravo organizatorilor și Oameni!
    Trebuie să recunosc, cu oarecare amaraciune, ca…”tot Aedealu’i fruntea!” 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*